Τέσσερις συλλήψεις για ομαδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ισπανία

Τέσσερις συλλήψεις για ομαδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ισπανία

      Από παλαιότερη διαμαρτυρία | AP Photo/Alvaro Barrientos

Νέα υπόθεση με ομαδική σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας στην Ισπανία, αφού τέσσερις πολίτες Ισημερινού κατηγορούνται ως ύποπτοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτοφυλακή της χώρας που συνέκρινε το περιστατικό με τον ομαδικό βιασμό της «Λα Μανάδα» (Αγέλης) που είχε συγκλονίσει τη χώρα.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν την Πρωτοχρονιά στην Ισπανία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε την κράτησή τους. Η επίθεση φέρεται να έγινε σε βάρος μία 19χρονης που είχε βρεθεί ημίγυμνη σε ημιυπόγειο της κοινότητας Καλιόσο ντ’ Ενσαρία, σε κατάσταση μέθης και ανίκανη να δηλώσει πού ήταν το σπίτι της.

Ένας από τους υπόπτους, ο 22χρονος και γνωστός από το παρελθόν στις αρχές για περιστατικά σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, είχε κακοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο άλλη μία γυναίκα, η οποία υπέβαλε μήνυση, προσθέτει η Πολιτοφυλακή.

Οι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν περάσει το βράδυ με το φερόμενο ως θύμα τους, ενδέχεται να έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλες δύο γυναίκες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση χωρίς να παρατίθενται όμως άλλες λεπτομέρειες.

Μάλιστα οι θεωρούμενοι ως δράστες φέρεται επίσης να έχουν κινηματογραφήσει την πράξη τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ισπανικό Τύπο που θυμίζει την υπόθεση της «Αγέλης».

Σε αυτή πέντε νεαροί είχαν κακοποιήσει μία νεαρή στη σκάλα ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα και κατόπιν ανέβασαν στο WhatsApp τις σκηνές του βιασμού, αυτοεπαιρόμενοι για τον «άθλο» τους.

Και οι πέντε καταδικάστηκαν σε ποινή-χάδι, που προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη κι έβγαλε χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Ισπανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της «Πατριαρχίας», διότι δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο και στο σκεπτικό της το αδίκημα του βιασμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταρρυθμίσει επί το αυστηρότερον τον ποινικό κώδικα στο σημείο αυτό, εισάγοντας την αρχή της σαφούς συναίνεσης στο σεξ, κατά τα πρότυπα της Σουηδίας, όπου κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς σαφή συναίνεση θεωρείται βιασμός.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

112

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση