Τη σκυτάλη πήραν οι γυναίκες των «κίτρινων γιλέκων»

Τη σκυτάλη πήραν οι γυναίκες των «κίτρινων γιλέκων»

     AP Photo//Michel Euler

Συνεχίζουν να ασκούν πίεση στον Γάλλο πρόεδρο τα «κίτρινα γιλέκα» με την όγδοη πράξη του κινήματος το Σάββατο να γράφεται με δυναμικές διαδηλώσεις πόλεις όλης της χώρας, όπως το Παρίσι, το Μπορντό και η Τουλούζη.

Στις πρώτες κινητοποιήσεις του 2019 τη σκυτάλη πήραν την Κυριακή πολλές γυναίκες, που συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Πλατεία της Βαστίλης της γαλλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να προβάλλουν και μία άλλη εικόνα του κινήματος.

Την επαύριο των μεγάλων διαδηλώσεων λοιπόν διαμαρτυρήθηκαν στα σκαλιά του σταθμού Όπερα -Βαστίλη και έψαλλαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια.

Στη συνέχεια κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος», δήλωσε η 42 χρονη Καρέν, η οποία ταξίδευσε από τη Μασσαλία και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα».

«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος», πρόσθεσε.

                                                                                       AP Photo//Michel Euler
Πηγή:http://www.efsyn.gr
28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση