Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού τρόλεϊ σε άτομο με αναπηρία

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού τρόλεϊ σε άτομο με αναπηρία

Σήμερα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Αμερικής στη Γραμμή 3 (Αριθμός Οχήματος: 8061) ο οδηγός σε έκκλησή μου να μη φύγει και να ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει καρότσι με άτομο με αναπηρία, μου απάντησε: «Ποιος θα τη βάλει μέσα!»

Σε υπόδειξή μου ότι πρέπει να βοηθήσει κι αυτός να τη βάλουμε μέσα, είπε ότι «δεν μπορεί να αφήσει το τιμόνι» (!) και ότι είμαστε πολλοί εκεί για να τα βγάλουμε πέρα. Στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα και μας είπε: «Δεν ανοίγει η ράμπα!». Το άτομο με αναπηρία υπέδειξε πως πρέπει να κλείσει την πόρτα για να βγει η ράμπα, όπερ και εγένετο.

Δυστρόπησε ο οδηγός σε παράπονο που του εκφράστηκε από άλλη συνεπιβάτιδα «ότι δεν συμπεριφέρεται σωστά» και παρά την παρότρυνση εκ μέρους μου να μη δώσει συνέχεια και να φύγει το όχημα αφού η η κυρία που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα είχε μπει στο λεωφορείο, άνοιξε την μπροστινή πόρτα και φώναξε τους αστυνομικούς που ήταν δίπλα (κάνοντας ελέγχους σε μηχανάκια), λέγοντάς τους πως θα μας κάνει μήνυση.

Τα αστυνομικά όργανα πήραν τις ταυτότητές μας, κατέγραψαν τα στοιχεία μας και μας οδήγησαν στο Α/Τ (Θήρας) για να υποβληθεί μήνυση από τον οδηγό και να ακολουθήσει η διαδικασία του Αυτόφωρου.

Παρουσιάστηκαν και δύο σχετικοί με τον ΗΛΠΑΠ συνάδελφοί του, που δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους (αν και εγώ ζητούσα επίμονα τα στοιχεία όλων τους). Ούτε τα όργανα κατέγραψαν τα στοιχεία των εν λόγω κυρίων.

Σε υπαίθριο χώρο (είσοδος γκαράζ) απέναντι από το Α/Τ (Θήρας) συζήτησαν οι του ΗΛΠΑΠ, τα όργανα και το άτομο με αναπηρία.

Σε δήλωσή μου να μπούμε εντός του αστυνομικού τμήματος και παρουσία του αξιωματικού υπηρεσίας να λυθεί το πρόβλημα γιατί θα ζητήσω αντίγραφο των τεκταινόμενων που κατέγραψαν, ένα από τα όργανα μου ανέφερε σε αυστηρό ύφος ότι κάνουν έλεγχο και είμαι υποχρεωμένος να παραμείνω όπου αυτά θέλουν, αλλιώς θα με κατηγορήσουν για «απείθεια».

Εν τέλει μας παρέδωσαν τις ταυτότητές μας λέγοντάς μας ότι ο οδηγός δεν θα μας κάνει μήνυση!

Καταγγέλλω τις αυθαίρετες και ανάρμοστες συμπεριφορές τους και ευχαρίστως αναμένω όποια ένδικα μέσα ενδεχομένως ασκήσουν αν νομίζουν ότι με τη δημοσίευση αυτή θίγονται.

Τα στοιχεία μου τα έχουν. Ελπίζω να έχουν καταγραφεί και των υπολοίπων στο βιβλίο συμβάντων, αντίγραφο του οποίου πρέπει να ζητήσω από τη ΓΑΔΑ, όπως μου υπέδειξαν.

Προσωπικά ζητάω συγνώμη από τους άλλους συνεπιβάτες που αναγκάστηκαν να κατέβουν και να αλλάξουν όχημα αφού το εν λόγω λεωφορείο ακινητοποιήθηκε (τουλάχιστον για μιάμιση ώρα) μέχρι να μου ανακοινωθεί ότι δεν θα μου υποβληθεί μήνυση.

Λυπάμαι και θυμάμαι τον τίτλο του έργου του αείμνηστου Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης», συμπληρώνοντας «να φοβηθεί ο νοικοκύρης…»

Συντάκτης: Νίκος Αργύρης

πηγή:efsyn.gr

57

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση