Σε απεργία πείνας μετανάστες του Sea Watch

Σε απεργία πείνας μετανάστες του Sea Watch

Σε απεργία πείνας προχώρησαν κάποιοι από τους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μεσόγειο εδώ και 17 ημέρες, καθώς Ιταλία και Μάλτα δεν έχουν ακόμα δώσει άδεια στον ελλιμενισμό των πλοίων στα οποία επιβαίνουν.

«Στο Sea Watch, μέρος των επιβατών άρχισε να αρνείται το φαγητό. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε λίγα ναυτικά μίλια απόσταση από τις ευρωπαϊκές ακτές», έγραψε στο Twitter η γερμανική ΜΚΟ, στην οποία ανήκουν τα δύο πλοία.

Όπως σημειώνει η La Repubblica ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι συνεχώς στα τηλέφωνα προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να τελειώσει η οδύσσεια για τους 49 μετανάστες.

Μέχρι σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, επέμενε κατηγορηματικά στο να δεχθούν ακόμη και τα γυναικόπαιδα, παρά την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο. Για τον ακροδεξιό υπουργό δεν πρέπει να δημιουργηθεί προηγούμενο.

Αντίστοιχα, στη Μάλτα η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει άδεια στα δύο πλοία, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Η Γερμανία, στο μεταξύ, δήλωσε πρόθυμη να δεχθεί μέρος των ανθρώπων που βρίσκονται στα πλοία Sea Watch και Sea Eye.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφή, παράλληλα, με τη γαλλική, την πορτογαλική και την ολλανδική κυβέρνηση, για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε σειρά χωρών μελών της Ένωσης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση