Νόμο κατά των διαδηλώσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση Μακρόν

Νόμο κατά των διαδηλώσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση Μακρόν

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μακρόν επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις κατά των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές, καθώς οι διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια του Μακρόν, έχουν στριμώξει στα σκοινιά τον Γάλλο πρόεδρο που βλέπει τη δημοτικότητα του να κατρακυλά. Η κυβέρνηση πρόκειται να παρατάξει 80.000 αστυνομικούς στους δρόμους της χώρας για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, η γαλλική κυβέρνηση μετά τις νέες κινητοποιήσεις του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» το περασμένο Σάββατο για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, οδηγούν την κυβέρνηση Μακρόν στην επεξεργασία νομοσχεδίου που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις κατά των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί οι αρχές.

Ο Φιλίπ υπεραμύνθηκε αυτής της απόφασης, ισχυριζόμενος ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους διαδηλωτές που δεν σέβονται την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρχές για τις διαδηλώσεις, προκειμένου να προστατεύσουν το δικαίωμα των πολιτών που επιθυμούν να διαδηλώνουν στη Γαλλία.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς στη Γαλλία και πρέπει να τιμωρήσουμε εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο. Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της επικαιροποίησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να τιμωρήσει εκείνους που δεν σέβονται την υποχρέωση να ενημερώνουν τις αρχές για τις διαδηλώσεις, εκείνους που συμμετέχουν σε μη δηλωμένες διαδηλώσεις, εκείνους που πάνε στις διαδηλώσεις φορώντας κουκούλες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα,  ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να εντοπίσει «αυτούς που προκαλούν ταραχές» και να τους απαγορεύσει τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αυτό έχει λειτουργήσει καλά στην αντιμετώπιση των χούλιγκανς για τα αθλήματα. Υποστήριξε ότι «αυτοί που δεν σέβονται τις διατάξεις του Συντάγματος δεν πρόκειται να έχουν τον τελευταίο λόγο» και προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα κατεβάσει 80.000 αστυνομικούς στους δρόμους της χώρας για τις επερχόμενες διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Εσωτερικών, του υπουργού Οικολογίας και της υπουργού Αθλητισμού, την αποχώρηση του από το επιτελείο του Μακρόν ανακοίνωσε προ ημερών και ο επικεφαλής σύμβουλος επικοινωνίας, Σιλβέν Φορ. Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του Μακρόν συνεχίζει να κατρακυλά, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Απριλίου (σε δείγμα 1.004 ανθρώπων), το 75% έχει αρνητική άποψη για τον Γάλλο πρόεδρο.

Πηγή:https://www.thepressproject.gr

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση