Αθωώθηκε η καθαρίστρια που είχε παραποιήσει το απολυτήριο Δημοτικού από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αθωώθηκε η καθαρίστρια που είχε παραποιήσει το απολυτήριο Δημοτικού από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την αθώωση της καθαρίστριας που είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού για την πρόσληψή της, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Δικαστηρίου που είχε εκδώσει την καταδικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε το δικαστήριο την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας τους μισθούς της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής. Η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

Η 53χρονη γυναίκα από το Βόλο μετά το άκουσμα της πρότασης αισθάνθηκε ανακουφισμένη και δήλωσε στους δημοσιογράφους «Είχα ανάγκη, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω και έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια όλο αυτό μου στοίχισε.. Αναγνωρίζω το λάθος μου ωστόσο τα δούλεψα τα λεφτά δεν τα πήρα κι έφυγα».

Πηγή: https://www.paraskhnio.gr

1.897

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση