Αναβλήθηκε για τον Απρίλιο η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Αναβλήθηκε για τον Απρίλιο η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Η απόφαση πάρθηκε λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων και οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, στις 8 Απριλίου. Οι εννέα φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ο ένατος διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα. Ο άτυχος σπουδαστής ζούσε έναν εφιάλτη επί έναν ολόκληρο χρόνο, από το 2014 έως το 2015, με τους συμφοιτητές του να βιαιοπραγούν σε καθημερινή βάση εναντίον ενώ πολλά ήταν τα περιστατικά bulling, τα οποία ήρθαν στο φως.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 20 περιστατικά βίας εναντίον του Βαγγέλη. Του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες και τον μετέτρεπαν σε «τζουκ μποξ», του πατούσαν τα δάχτυλα, τον έδεναν με σχοινί κ.α..

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε μέλος της παρέας τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του ενώ υποστηρίζουν ότι το πραγματικό bullying το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος, τότε, Βαγγέλης είχε εξαφανιστεί ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και είχε βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή ύστερα από πολλές ημέρες αναζήτησης.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση