Μια νίκη, μια αθώωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

Μια νίκη, μια αθώωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

Την αθώωση μου αποφάσισε σήμερα το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Τη μήνυση είχε υποβάλει εναντίον μου ο μέχρι πρότινος συνήγορος της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια, Άγγελος Αγγελέτος, για το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2014 είχα ενημερώσει μέσω email (την ιδιωτική λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της συντονιστικής επιτροπής των φιλοζωικών σωματείων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας) πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού του νεοναζιστικού κόμματος.

Σε εκείνο το email – καθώς η Π.Φ.Π.Ο. είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο δικηγόρο – είχα χρησιμοποιήσει μεταξύ άλλων τη φράση «άνθρωπος εμπιστοσύνης των νεοναζί» και είχα τονίσει την αναγκαιότητα η φιλοζωική κοινότητα να μην συνεργαστεί μαζί του, ώστε να μην υπάρχει κανένας συσχετισμός.

Το δικαστήριο σήμερα με την απόφαση του έκρινε ότι αυτά τα οποία έγραψα τότε είναι αξιολογικές κρίσεις από μέρους μου, αποδεχόμενο ουσιαστικά το επιχείρημα του συνηγόρου μου Θανάση Καμπαγιάννη, πως ως δημοσιογράφος έχω τη δυνατότητα αλλά και το καθήκον να προβαίνω σε οποιαδήποτε είδους ενημέρωση ακόμα και αν αυτή περιλαμβάνει αξιολογικές κρίσεις, όπως η προαναφερόμενη, όταν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Αποδεικνύεται έτσι πόσο δίκιο είχα ως εργαζόμενη δημοσιογράφος (και ως μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.) να μιλάω για δίκη γνώμης και για δημοσιογραφική δίωξη. Τέλος να αναφέρω ότι το δικαστήριο έπαυσε και την ποινική δίωξη σε βάρος μου για το αδίκημα της εξύβρισης.

Υ.Γ. 1 Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Thanasis Kampagiannis είναι σπουδαίος δικηγόρος και να τον προτιμήσετε όσοι έχετε υποθέσεις. Θα σας προσέξει και θα σας υπερασπιστεί τίμια και με ειλικρινές όχι απλά επαγγελματικό ενδιαφέρον.

Υ.Γ. 2 Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους που ήρθαν σήμερα στο δικαστήριο και γέμισαν την αίθουσα κυριολεκτικά!

Υ.Γ. 3 Το στιγμιότυπο είναι από το εσωτερικό της αίθουσας του δικαστηρίου και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τους φίλους αστυνομικούς και τα υπέροχα γουρουνάκια…

Πηγή:  Eleni Zoomi

263

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση