#GDtrial: άρχισε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο σχολιασμός των αναγνωστέων εγγράφων

#GDtrial: άρχισε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο σχολιασμός των αναγνωστέων εγγράφων

Ο Θανασης Καμπαγιάννης έβαλε τα πράγματα στη θεση τους.

Καμπαγιάννης : […] Παρασχέθησαν όλα τα στοιχεία, σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις, για να καταλήξει το δικαστήριό σας σε καταδικαστική απόφαση […] Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της ΧΑ πηγαίνει ως εξής: «εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, εμείς είμαστε πρόσκοποι». Δεύτερον: «αυτά τα κάνουν και σε εμάς» ή «αυτά τα κάνουν και άλλοι» και τρίτον, « Σε κάθε περίπτωση εάν γίνονται τέτοια πράγματα ο αρχηγός δε γνωρίζει τίποτα». Ως προς το πρώτο σκέλος του ισχυρισμού θελω να αναφερθώ στα έγγραφα που προσκομίστηκαν από την υπεράσπιση για την κατασκήνωση της Νέδας. Η κατασκήνωση της Νέδας έγινε με σκοπό την εκπαίδευση της ομάδας της τ.ο. Νίκαιας «με εντολή Λαγού» […] το συγκεκριμένο υλικό για να αντικρουστεί, η υπεράσπιση σάς προσκόμισε βίντεο από το youtube, βίντεο με οργανωμένες εκδρομές στη Νέδα από άσχετο κόσμο. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος «αυτά τα κάνουν και σε εμάς», ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να ευσταθήσει σε ένα ποινικό δικαστήριο, μόνο σε ένα πολιτικό καφενείο, κι αυτό γιατί ένα ποινικό δικαστήριο δικάζει με βάση συγκεκριμένο κατηγορητήριο για συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένους ανθρώπους […] Ο ισχυρισμός αυτός έχει θέση σε ένα ποινικό δικαστήριο, αν αποσκοπεί να αποδείξει ότι υπήρξε κάποια προγενέστερη ανάρμοστη δράση του παθόντος που δικαιολογεί τις αξιόποινες πράξεις.

Από πουθενά από τα έγγραφα της υπεράσπισης δεν προέκυψε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των θυμάτων και των κατηγορουμένων […] […] Τρίτον, συνιστά μια παραδοχή η προσκόμιση των συγκεκριμένων εγγράφων του ισχυρισμού του Δ. Ψαρρα στην κατάθεσή του ότι η Χρυσή Αυγή ως οργάνωση κάνει αντίποινα […] Το κατηγορητήριο δεν αφορά απλώς πράξεις βίας αλλά αφορά ένα σύστημα βίας, μια σταθερή δομή, ενιαίο οργανωτικό κέντρο, ιεραρχία, διάρκεια, επαναληπτικότητα […] Όσον αφορά το κομμάτι του ισχυρισμού, «η ηγεσία δεν γνωρίζει τίποτα», η υπεράσπιση προσκόμισε αποδείξεις «περί της καταγγελίας του αρχηγού των πράξεων βίας απ’ όπου κι αν πρέρχονται». Αυτό όμως το οποίο προέκυψε από τα έγγραφα είναι τόσο η γνώση των κακουργηματικών πράξεων από την ανώτατη ηγεσία της ΧΑ όσο και η ενεργητική συγκάλυψή τους, γεγονός που αποδεικνύει τον κεντρικό σχεδιασμό τους […] […] Θέλω να επιμείνω στις δηλώσεις των ηγετικών στελεχών την επομένη της δολοφονίας, όπου δηλώνουν ότι «η ΧΑ δεν έχει καμμία σχέση με τα γεγονότα στο Κερατσίνι» και θεωρώ ότι έχουν μεγαλύτερη αξία τώρα, που το δικαστήριό σας γνωρίζει τη διαδοχή των κλήσεων εκείνης της νύχτας, το μήνυμα Πατέλη, […] Την τηλεφωνική κλήση Λαγού – Μιχαλολιάκου, Λαγού με Δεβελέκο την επόμενη ημέρα, μεταξύ Λαγού και Πατέλη στις 19/9 από την οποία προκύπτει ότι ο Πατέλης ήταν παρών στη δολοφονία. Τώρα που τα γνωρίζετε όλα αυτά, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της συγκάλυψης που συνιστούν αυτές οι δηλώσεις για δήθεν «καμία σχέση».

Πρόκειται για «ομερτά», το σημαντικότερο δηλαδή χαρακτηριστικό κάθε εγκληματικής οργάνωσης. Επιχείρησε η υπεράσπιση να απαντήσει στο αν ο Μιχαλολιάκος μίλησε με τον Πατέλη. Κα Πρόεδρε είναι αυτά που λέει ο λαός μας, «περσινά ξινά σταφύλια». Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Πατέλης δεν χρειάστηκε να μιλήσει με τον Μιχαλολιάκο διότι ήταν έμμισθος υπάλληλος της ΧΑ […] Ο Πατέλης προσήλθε στην εργασία του στα γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων, όντας πριν λίγες ώρες στη δολοφονία του Π. Φύσσα και εκεί στήθηκε όλη η συνεννόηση μεταξύ τους για τη συγκάλυψη. Προκύπτει λοιπόν πλήρης γνώση του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία Φύσσα από την ασφάλεια της Χρυσής Αυγής, τον ρόλο της οποίας ο Αρχηγός επιχείρησε να συγκαλύψει, με συνείδηση του ψεύδους του. Στην περίπτωση του ΠΑΜΕ, θα επιμείνω αποκλειστικά στη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική επίθεση και στην επιχείρηση συγκάλυψης.

Στην υπόθεση του ΠΑΜΕ έχουμε βέβαια τα μηνύματα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες Λαγού που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τον κεντρικό σχεδιασμό της επίθεσης. […] Υπάρχουν πολλά τηλέφωνα μεταξυ Λαγού και Κ.Α. Σιγούν για λίγο, όπως και στην υπόθεση Φύσσα και συνεχίζουν από τις 12:16 και μετά. Σήμερα, μετά την προσκόμιση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του Πανταζή προκύπτει πως Κ.Α. ήταν η νύν συζυγός του κατηγορούμενου Πανταζη, προκύπτει ότι ο Λαγός ήταν συνδεδεμένος σε ζωντανή σύνδεση με αυτούς που κάνανε την επίθεση. Προέκυψε ότι εκείνο το βράδυ, της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, ο Λαγός επικοινώνησε με Μίχο και Παναγιώταρο, […] με αυτούς με τους οποίους είχε κάνει τις δηλώσεις ότι «θα πρέπει να σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ» […] Από εκεί και πέρα, την επόμενη ημέρα, η ΧΑ ξεκινάει ένα μπαράζ διαψεύσεων όπου συκοφαντεί ανοιχτά το ΚΚΕ λέγοντας ότι βλέπουν παντού φαντάσματα […] Έχουμε λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση, απόλυτη γνώση και συγκάλυψη. […] Το ίδιο και με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η δολοφονική επίθεση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που έχουν ήδη προκύψει στην αποδεικτική διαδικασία, τελέστηκε με εντολή, έγκριση και γνώση της κεντρικής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Είδαμε το βίντεο ότι μερικές ώρες πριν ο Λαγός έλεγε ότι «από εδώ και πέρα οι Αιγύπτιοι θα δίνουν λόγο στη ΧΑ» […] Είδατε όμως και την τοποθέτηση της ΧΑ, του Μιχαλολιάκου και όχι μόνο του Λαγού. Σε συνέντευξη Μιχαλολιάκου στη ΝΕΤ με δημοσιογράφο τον Πολίτη, όπου τον ρώτησε απευθείας αν τα μέλη σας κάνουν επιθέσεις, και απαντά, στις 6 Ιουνίου 2012, αρνείται κατηγορηματικά αλλά και εξανίσταται. Έξι μέρες μετά έγινε η δολοφονική επίθεση στο σπίτι των Αιγ. αλιεργατών […]

Σε βίντεο, ο δημοσιογράφος προβάλλει το βίντεο από την επίθεση και στη συνέχεια ζητά από τον Μιχαλολιάκο να τοποθετηθεί […] Ο Μιχαλολιακος λέει, «δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι». Αυτή τη στιγμή το δικαστήριό σας γνωρίζει αν ο Πανταζής ήταν δικός τους άνθρωπος, διότι έχει δει το βίντεο, έχει εξετάσει την υπόθεση του Περάματος, όπου ο Πανταζής ήταν επικεφαλής […] με δεδομένη μάλιστα την έκρηξη του Μιχαλολιάκου κατά όσων «εκθέτουν πολιτικά» τη ΧΑ με τα καμώματά τους, η συνεχιζόμενη παρουσία του Πανταζή στους κόλπους της και ο στελεχιακός ρόλος που αυτός συνέχιζε και συνεχίζει να έχει είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της κεντρικής οργάνωσης της δολοφονικής επίθεσης.

Το δικαστήριο διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πλούτο αποδεικτικών στοιχείων, πέρα του τί ειπαν οι μάρτυρες. Το δικαστήριο έχει στα χέρια του από 36 υποθέσεις έγγραφα, που έχετε αναγνώσει. Υπάρχουν 36 υποθέσεις για τις οποίες έχετε αναγνώσει έγγραφα, αδιάφορο αν είναι πλημμεληματικού ή όχι χαρακτήρα, γιατί από εκεί θα προκύψει η εγκληματική δομή. Και τρεις μόνο είναι επιθέσεις πριν από το 2008 [αναφορά σε υποθέσεις όπως οι 6/4/1996,με κατηγορούμενους Δ. Ζαφειρόπουλο, Χ. Κουσουμβρή, απόπειρα ανθρωποκτονίας Δημήτρη Κουσουρή, 16/6/1998, κατηγορούμενος Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος] […] Μετά το ’08, αυτό που διαπιστώνουμε είναι μια εξαιρετική πύκνωση της εγκληματικής δράσης της ΧΑ […] Περίπου 30 υποθέσεις που έχετε αυτή τη στιγμή μπροστά σας – και δεν θα κάνω καν την αποπειρα να αναπαράξω τις αποφάσεις αυτές […] Υπάρχουν δικογραφίες [επίθεση στο Συνεργείο, στο Ρεσάλτο, ο ξυλοδαρμός αντιφασιστών στην Πάρο, επίθεση στον Καρδαρά στον Πειραιά, επίθεση κατά μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.] που επιβεβαιώνουν την τέλεση αξιόποινων πράξεων και με τους 2 τρόπους που αναφέρει το βούλευμα, αφενός από πολυπρόσωπες ομάδες κρούσης της οργάνωσης με το γνωστό modus operandi, αφετέρου από μικρότερες ομάδες 2-5 ατόμων (μελών ή υποστηρικτών) που, ακόμα και στην καθημερινότητά τους, χωρίς την ύπαρξη επικεφαλής, δρουν εγκληματικά κατά αλλοδαπών, πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων ή αντιφρονούντων, υλοποιώντας τον σχεδιασμό και τους στόχους της οργάνωσης, με βάση την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Θέλω να πάω στα βίντεο που προσκόμισε η πολ. αγ. Προκύπτει ότι οι ομάδες της ΧΑ είχαν επιχειρησιακό ρόλο. Είναι ομάδες εφόδου, πολυπρόσωπες, με κράνη και ρόπαλα, κινούνται συντεταγμένα […] και να επιτίθενται κατά αντιπάλων, πλήττοντας τη σωματική ακεραιότητα ή προκαλώντας φθορές ξένης ιδιοκτησίας: στις λαϊκές αγορές κατά μεταναστών, το φθινόπωρο του 2012, με επικεφαλής βουλευτές, […] στο παλιό Εφετείο στις 9/5/2009 με σκοπό την εκκαθάριση του χώρου από μετανάστες με παρουσία του ίδιου του Μιχαλολιάκου στον Μελιγαλά ως «φάλαγγα», με επικεφαλής τους βουλευτές Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Λαγό, Γερμενή, κατά συμμετεχόντων στην εκεί εκδήλωση τους οποίους ξυλοφόρτωσαν έξω από το θέατρο ‘Χυτήριο’, […] Αυτό που είναι εντυπωσιακό εκεί είναι το πώς τα μέλη της ΧΑ ομολογούν την τέλεση αξιόποινων πράξεων […].

Οι πληροφορίες από το Golden Dawn Watch μέσω Eleftheria Koumandou

66

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση