Νεκρός Σενεγαλέζος σε καταυλισμό στην Ιταλία λόγω πυρκαγιάς

Νεκρός Σενεγαλέζος σε καταυλισμό στην Ιταλία λόγω πυρκαγιάς

Ο Moussa Ba δεν είναι ο πρώτος μετανάστης που πεθαίνει σε παραγκούπολη στην Ιταλία. Δεκάδες έχουν πεθάνει σε αυτούς τους αυτοσχέδιους οικισμούς, ιδίως στις νότιες περιοχές της Καλαβρίας, της Απουλίας και της Σικελίας. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πολύ νέοι σε ηλικία.

Χιλιάδες μετανάστες που δουλεύουν ως εργάτες γης στην Ιταλία ζουν σε υπόστεγα και σκηνές μέσα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Στο San Ferdinando, κοντά στο Reggio Calabria, υπάρχει ένας τέτοιος οικισμός. Εκεί πέθανε ένας νεαρός Σενεγάλης λόγω πυρκαγιάς τη νύχτα μεταξύ Παρασκευής και Σάββατου.

Ο Moussa Ba, 29 ετών, δεν ήταν ο πρώτος μετανάστης που πέθανε στην πόλη San Ferdinando. Πριν από αυτόν, ο Suruwa Jaiteh, ένας 18χρονος από τη Γκάμπια, πέθανε στις 2 Δεκεμβρίου πέρυσι. Ο Μπέκι Μωυσής, ένας 26χρονος από τη Νιγηρία, πέθανε στις 27 Ιανουαρίου 2018 όταν πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 200 σκηνές και καλύβες. Μια άλλη γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από τη τη φωτιά. Επιπλέον, ο Soumaila Sacko από το Μάλι δολοφονήθηκε από φασίστες τον περασμένο Ιούνιο ενώ προσπαθούσε να κατασκευάσει ένα δομικό υλικό για να χτίσει μια παράγκα σε μια περιοχή που δεν απέχει πολύ από την πόλη αυτή.

Υπήρχαν επίσης πυρκαγιές στο San Ferdinando τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017, αλλά περιορίστηκαν σε μια μόνο παράγκα. Όσοι έμεναν μέσα σε αυτή την παράγκα  τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών.

Πηγή: https://www.infomigrants.net

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση