Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας: Έξω οι χιτλερικοί δολοφόνοι από την πόλη μας!

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας: Έξω οι χιτλερικοί δολοφόνοι από την πόλη μας!

Από τα τοπικά ΜΜΕ ενημερωθήκαμε για ακόμα ένα συλλαλητήριο που θα γίνει «υπέρ της Μακεδονίας» το απόγευμα της Κυριακής 17/3 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου μίσους

τους χαρακτηρίζουν ακόμα και οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» ως χιτλερικούς και ταραξίες, αναφέροντας πως αυτοπροσδιορίζονται ως «Σάρισσα» με δυο σίγμα- για να παραπέμπουν προφανώς πιο ξεκάθαρα στα SS του Χίτλερ. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συλλογιστούν: τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Βασικοί διοργανωτές στην πραγματικότητα, λοιπόν, είναι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τα παρακλάδια τους, μεταμφιεσμένοι ως «ακομμάτιστοι», ίσως και λόγω των ημερών. Από τα σχόλια που γίνονται στις διάφορες εθνικιστικές σελίδες αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ναζιστική συμμορία καλεί σε πανκινητοποίηση, τουλάχιστον από τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Χρυσαυγίτες δρουν εγκληματικά εδώ και δεκαετίες, και τα τελευταία χρόνια βρίσκονται και στη Βουλή, με τις ευλογίες του κεφαλαίου, του κράτους και των αστικών κομμάτων. Μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα (2013) και τη δημοσιότητα που επέβαλε το αντιφασιστικό κίνημα, τα τάγματα εφόδου περιόρισαν τη δράση τους. Όμως 6 χρόνια μετά, ο φασιστικός συρφετός παραμένει ατιμώρητος, παρόλο που τα δικαστικά στοιχεία σε βάρος τους εδώ και καιρό αρκούν για να καταδικαστούν βαριά ως εγκληματική οργάνωση. 6 χρόνια μετά, τα 4 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι ένοπλοι χιτλερικοί δολοφόνοι ανασυγκροτούν τις συμμορίες τους και ξαναβγαίνουν παγανιά για να διαδώσουν το μίσος και την παλιανθρωπιά, τη βία σε βάρος των αδυνάτων και όχι των ισχυρών.

Η συντριπτική πλειοψηφία φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτικών κινήσεων της Εορδαίας σφυρίζουν μέχρι στιγμής αδιάφορα για τη συγκέντρωση των Ναζί στην περιοχή που γνώρισε θηριωδίες και ολοκαυτώματα από τους Χιτλερικούς. Η σιωπή όμως σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί συνενοχή!

Ο φασισμός επιστρατεύεται ως μπαμπούλας απέναντι στο κίνημα και την Αριστερά, ως όπλο για να στραφεί η μια μερίδα των φτωχών απέναντι στην άλλη, για να μη στραφούμε όλοι απέναντι απέναντι στους καπιταλιστές, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Οι νεοναζί βγήκαν από το περιθώριο τη δεκαετία του ’90, κατά τη διάρκεια των πρώτων εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό. Σήμερα, συνεχίζοντας ανενόχλητοι από κυβέρνηση και κράτος την πολιτική τους δράση μέσα από την προβιά των νέων μακεδονομάχων, φιλοδοξούν να κυριαρχήσουν στον δρόμο και να παίξουν κεντρικό πολιτικό ρόλο, όπως έκαναν στην προ Π.Φύσσα εποχή.

Πριν καν «στεγνώσει το μελάνι» προηγούμενων κειμένων μας, όπου εξηγούσαμε ότι τοπικά ΜΜΕ, Δήμος και μορφώματα τύπου «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» με τα συλλαλητήρια και τη στοχοποίηση συμπολιτών μας οπλίζουν τους φασίστες, οι νεοναζί αποδεικνύουν και πάλι ότι φιλοδοξούν να κάνουν την πόλη μας φασιστικό ορμητήριο, τουλάχιστον για τη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν μας αφορούν οι έριδες μεταξύ των ακροδεξιών «Πτολεμαίων Μακεδόνων» και των νεοναζί για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο εθνικιστικό μπλοκ. Μας αφορά όμως το να μην μολυνθεί η πλατεία της πόλης από τους πολιτικούς απογόνους των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών.

Η διαφήμιση της συγκέντρωσης των Ναζί από τοπικά ΜΜΕ είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον τοπικό Τύπο και τους φορείς να καταδικάσουν το συλλαλητήριο και να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους φασίστες επιδρομείς στην πόλη. Καλούμε τον Δήμο Εορδαίας να απαγορεύσει τη ναζιστική συγκέντρωση στην Πλατεία (όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις σε άλλες πόλεις) και να ανακληθεί η άδεια που επικαλούνται οι φασίστες ότι πήρανε για την συγκέντρωσή τους. Καλούμε τέλος το κυβερνών κόμμα, που διατυμπανίζει τις αντιφασιστικές διαθέσεις του, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποδείξει επιτέλους έμπρακτα ότι πολεμάει τον φασισμό.

Πάνω απ’ όλα όμως η άποψή μας είναι ότι ο φασισμός ηττιέται στον δρόμο από το μαζικό αντιφασιστικό εργατικό κίνημα. Η Χ.Α. βυθίστηκε σε κρίση με το μαζικό κίνημα που ξέσπασε το 2013 εναντίον της. Σε όλες τις περιπτώσεις που οι φασιστοσυνάξεις αντιμετωπίστηκαν ως κοινή υπόθεση σωματείων, αριστερών και κινηματικών συλλογικοτήτων, οι φασίστες αποδείχθηκαν μια θλιβερή γκρούπα λίγων δεκάδων μαχαιροβγαλτών και τραμπούκων. Ακόμα και η επιλογή της Πτολεμαΐδας δεν είναι τυχαία: σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο οργανώνονται μαζικές δράσεις από το αντιρατσιστικό κίνημα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού. Στην Πτολεμαΐδα οι Ναζί εκμεταλλεύονται την απουσία αντίστοιχων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Συμπολίτες, θα συνεχίσουμε να τους το επιτρέπουμε; Ήρθε ο καιρός να οργανωθούμε στην περιοχή μας και να δράσουμε.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες στη μάχη για να ανακόψουμε τη φασιστική επέλαση στην πόλη μας, θεωρώντας πως η μαζική εργατική-λαϊκή συσπείρωση και δράση είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από εμετικές παρελάσεις και ναζιστικά σκουπίδια. Σε μια εργατούπολη με σήμα κατατεθέν τα εργοστάσια της ΔΕΗ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στους μπράβους και τους ρουφιάνους των αφεντικών θα έπρεπε ήδη να παίζει το ισχυρό σωματείο της ΔΕΗ «Σπάρτακος» και όχι λίγες δεκάδες αντιφασίστες κάτοικοι…

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και συλλογικότητες να οργανώσουν οι ίδιες μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο απέναντι σε αυτούς που ονειρεύονται τη διάλυση της οργανωμένης εργατικής τάξης, την αιώνια εκμετάλλευση και το αιώνιο προσκύνημα των εργοδοτών.

Καλούμε όλο τον κόσμο να στείλει με κάθε τρόπο το μήνυμα ότι οι Ναζί είναι ανεπιθύμητοι, ότι στην Εορδαία δεν χωράει ο φασισμός.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ANTIΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση