και Δολοφονημένοι και Δυσφημισμένοι…

και Δολοφονημένοι και Δυσφημισμένοι…

Εκτός του αντισημιτισμού που ειναι κοσμοθεωρία, ο αντιτσιγγανισμός είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος ρατσισμός στην Ευρώπη. Ο Σαλβίνι με αντιτσιγγανικό λόγο αναρριχήθηκε στην εξουσία και στη Βουλγαρία των ναζιστικών λάβαρων τα πογκρόμ σε καταυλισμούς Ρομα ειναι συνηθισμένα. Στην Ελλάδα των πρωτείων σε αντισημιτισμό και εθνική υπερηφάνεια τα στερεότυπα που δυσφημούν τους Τσιγγάνους ειναι βαθιά ριζωμένα. Και “ενταξει” ο ρατσιστικός όχλος να γενικεύει σύμφωνα με τα ναζιστική φυλετική θεωρία, όταν η σφαίρα προέρχεται απο όπλο Ρομά- έστω κι ηταν για γαμήλια τελετή- και να εξαπολύει πογκρόμ με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ. και την καθοδήγηση της χρυσης αυγης, αλλα να βρίσκει ευκαιρία να σηκώνει κεφάλι όταν υπάρχει δολοφονία Τσιγγάνου απο Έλληνα μπαλαμό, ε αυτό πάει πολύ!

Η γνώση ελάχιστων νομικών υπαγορεύει ότι ένας κατηγορούμενος ελευθερώνεται με περιοριστικούς όρους αν δεν κρίνεται ικανός να διαπράξει την ίδια πράξη. Όμως η απελευθέρωση από το ελληνικό κράτος του δολοφόνου που ομολόγησε και σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που διέφυγε, έδωσε την εντύπωση οτι περίμενε καρτέρι και είχε σχεδιάσει το φόνο, δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή, αν και πράγματι ειναι ικανός να επαναλάβει φόνο Τσιγγάνου- γενονός που ενισχύεται απο την στήριξη των εγχώριων “ρεπορτάζ”- δεν τρέχει και τίποτα αφού οι Τσιγγάνοι είναι ο στόχος του, οι μπαλαμοι δεν κινδυνεύουν. Ή ακόμα, ότι θα μπορούσε να ειδωθεί ως μια μέθοδος αντιμετώπισης της “παραβατικότητας των Ρομά” αφού η αστυνομία “δεν μπορεί να κάνει τίποτα” ή ότι- για να εξαντλήσουμε τη φασιστική ρητορική- “τους κάνει πλάτες γιατί συνεργάζεται μαζί τους”.
Ωστόσο, ο θεσμικός ρατσισμός δεν έχει πάτο και η δικαιοσύνη για τους Ρομά μόνο τυφλή δεν είναι. Βέβαια, το φαύλο κύκλο της παρανομοποίησης οι Ρομά το γνωρίζουν στο πετσί τους καί οι απειλές για αυτοδικία μόνο ως κραυγές απελπισίας μπορούν να εκληφθούν κι ας έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των ρατσιστών.

Ο αντιτσιγγανισμός πρέπει να νικηθεί. Είναι χρέος κάθε αντιφασίστα/ριας να παλέψει για αυτό.Το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα δεν έχει τα αντανακλαστικά που διαθέτει σε άλλα ρατσιστικά-ταξικά εγκλήματα. Οι Τσιγγάνοι και οι Τσιγγάνες πρέπει να αποκατασταθούν στην κοινωνία μας ηθικά και υλικά. Η γκετοποίηση των Ρομά είναι φυλετική πολιτική του ελληνικού εθνικού κορμού και ο αποκλεισμός τους από τα σχολεία και την εργασία είναι ρατσιστική επιδείνωση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Against Antisemitism in Corfu

Πηγή: https://theshadesmag.wordpress.com

179

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση