Για 1000 λόγους με 1000 τρόπους κατά του φασισμού και ακροδεξιά

Για 1000 λόγους με 1000 τρόπους κατά του φασισμού και ακροδεξιά

Έχουμε 1000 λόγους, να αντισταθούμε τον φασισμό
Έχουμε 1000 τρόπους να σταματήσουμε την ακροδεξία
__________
Την Κυριακή 5 Μαΐου, από τη 1:00μμ, στο Πλ. Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά), η πρωτοβουλία Για Χίλιους Λόγους, Με Χίλιους Τρόπους σας περιμένει στην δημόσια εκδήλωση και πολιτική παρέμβαση ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά. Η κινητοποίηση είναι μέρος της ευρωπαϊκής καμπάνιας και ημέρα δράσης (λίγες ημέρες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές) και προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα με την άνοδο της Ακροδεξιά, αλλά και να οργανώσει τη αντίσταση κατά του φασισμού και την Ακροδεξιά.

Το προγραμμα έχει ομιλίες, μουσική, μοίρασμα πολιτικού υλικού και διάφορες άλλες δραστηριότητες τις ώρες που θα είμαστε στη πλατεία. Η πλ. Κοτζια επιλέχθηκε ως τόπος διαμαρτυρίας και δρασης επειδή στην Ελλάδα θα έχουμε ταυτόχρονα και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ζητάμε από το κόσμο όχι μόνο να μη ψηφίσουν τους δολοφόνους και τα τάγματα εφόδου αλλά και να απαιτήσουν από τη δικαιοσύνη να στείλει στις φυλακές την φασιστική και την εγκληματική οργάνωση ΧΑ.

***
Τι είναι και τι θέλει η Καμπάνια 5Μ;

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 συναντηθήκαμε άνθρωποι απ’ όλη την Ευρώπη για να σχηματίσουμε μια μεγάλη «Αγκαλιά των Λαών». Έτσι γεννήθηκε η ευρωπαϊκή αντιφασιστική καμπάνια «5Μ», που κορυφώνεται στις 5 Μαΐου 2019, με δράσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Για να συμμετάσχουμε στην «Αγκαλιά» και στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε την πρωτοβουλία «Για Χίλιους Λόγους, με Χίλιους Τρόπους».

Το βλέπουμε όλες και όλοι: οι φετινές Ευρωεκλογές θα σημάνουν την ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Για την εξέλιξη όμως αυτή, που μας γυρνά πίσω στα πιο σκοτεινά χρόνια της Ευρώπης, κανείς δεν είναι ανυποψίαστος.

Θέλουμε, «για χίλιους λόγους, με χίλιους τρόπους», να αναδείξουμε:

* την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, και των πολυεθνικών εταιρειών για τις αιτίες της μεταναστευτικής εξόδου και τις συνέπειές της: θάνατοι, απάνθρωπες συμπεριφορές, σκλαβιά, απελάσεις, εκμετάλλευση, διακρίσεις και βία.

* τη ρητορική χειραγώγησης και υποκρισίας των δυνάμεων της δεξιάς και ακροδεξιάς, που ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη, και αποκρύπτει την ευθύνη των ευρωπαϊκών ελίτ για την κρίση αυτή.

* τις πολιτικές που δημιουργούν ανεργία και επισφάλεια, καταργούν βασικές δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζουν κοινωνικές περικοπές, χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διασπείρουν ξενοφοβικά αισθήματα και υποδαυλίζουν τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς για να κερδίσουν ψήφους και να αποφύγουν τις ευθύνες εκείνων που μας κυβερνούν.

* τη στοχοποίηση και τη βία που υφίστανται με τρόπο βάρβαρο γυναίκες και άτομα LGTBTQI+.

* την ποινικοποίηση ατόμων και οργανώσεων από την Ευρώπη, αλλά και μεταναστών που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Η πρωτοβουλία θέλει να στηρίξει τα άτομα και τις οργανώσεις αυτές, αναδεικνύοντας τις αξίες που υπερασπίζονται.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι τα κινήματα της Ευρώπης να δράσουν ενάντια στις πολιτικές μίσους και διακρίσεων που σήμερα προωθούν και ήδη εφαρμόζουν στην Ευρώπη δυνάμεις της άκρας δεξιάς (Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία), αλλά και δυνάμεις του Κέντρου που υιοθετούν την ατζέντα της Ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα του δολοφονημένου Σαχτζάτ Λουκμάν, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου Πετρίτ Ζίφλε, του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη –αλλά και του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, των αντιφασιστικών αγώνων τις μέρες του Μακεδονικού, των πρωτοβουλιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κινητοποιήσεων ενάντια στον μισογυνισμό και την ομοφοβία, των εκατοντάδων καθημερινών αντιστάσεων– έχουμε χίλιους λόγους να συμμετέχουμε. Κι έχουμε χίλιους τρόπους γι’ αυτό!

Υπογράφουμε τη διακήρυξη στο: [email protected]

Στην Θεσσαλονίκη:

* Το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 8:00μμ, στον Χορτιάτη (καφενείο «Περικλήδες»)
* Την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 7:00μμ, στο πάρκο Ξαρχάκου

141

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση