#GDtrial: Ένα σχόλιο για τον μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής Άρη Σπίνο

#GDtrial: Ένα σχόλιο για τον μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής Άρη Σπίνο

του Γιάννη Ανδρουλιδάκη από το φβ

Σήμερα (7/5) στη δίκη της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκε ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, κάποιος Σπίνος, ρουφιάνος του αστυνομικού ρεπορτάζ και υποψήφιος του κόμματος.
Είπε με τη σειρά του διάφορα χαριτωμένα, όπως ότι ο Μιχαλολιάκος έχει 400.000 βιβλία (κι έτσι μάθαμε τι του χρειαζόταν το ξενοδοχείο και τι έβαζε μέσα) και δεν είναι εύκολο να τον καταλάβεις, ότι το κόμμα έχει «πάρα πολλούς βλαμμένους» που τον παρεξηγούν και ότι για να γίνεις μέλος πρέπει πρώτα να καταλάβεις τον Μιχαλολιάκο και να μη νομίζεις ότι όταν σου λέει «πήγαινε σκότωσε» το εννοεί κιόλας, αλλά να πιάνεις τα βαθύτερα νοήματα. Να μη μπερδεύεσαι.

Από όλα αυτά τα ωραία ξεχωρίζω το εξής. Τον ρώτησε η έδρα αν μετά τη δολοφονία Φύσσα έγιναν διαγραφές στη ΧΑ. Και απάντησε κατά λέξη:

«Υπάρχουν διαγραφές για παραβατική συμπεριφορά και άλλα. Τις προάλλες για παράδειγμα ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 17 άτομα, επειδή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ».

Αρχικά μου δημιουργήθηκε η απορία από πού στον μπούτσο διαγράφηκαν αυτοί οι 17 αφού «δεν ήταν μέλη», αν η ΧΑ είναι η πρώτη οργάνωση στον κόσμο που διαγράφει μη μέλη ή απλά κάποιοι έφαγαν καταδίκες και εκ των υστέρων η ΧΑ τους λέει δεν είστε πια μέλη και αφού δεν είσαστε πια μέλη δεν ήσασταν ποτέ.

Αλλά όλα αυτά ανάγονται τελικά στη βαθύτερη φιλοσοφία της ύπαρξης και του είναι. Αν δεν έχεις 400.000 βιβλία σαν το Μιχαλολιάκο δεν μπορείς να τα καταλάβεις και μπερδεύεσαι. Καταλάβατε;

198

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση