Καταγγελίες για το περίπτερο της Χ.Α.

Καταγγελίες για το περίπτερο της Χ.Α.

Σ. Ζιαμπάκας

Θα δώσει το κράτος βήμα στη μισαλλόδοξη ρητορική της Χρυσής Αυγής, καταργώντας την πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων να μην παραχωρήσει χώρο για εκλογικό περίπτερο στο νεοναζιστικό μόρφωμα εν όψει αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών;

Σφοδρές καταγγελίες δέχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κρατικός φορέας που εποπτεύει τους ΟΤΑ, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν να αποδέχεται σχετική ένσταση της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Αρχικά, το ΚΚΕ κατήγγειλε τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κάνοντας λόγο για απόφασή του να δώσει χώρο στη Χρυσή Αυγή, ενώ στη συνέχεια αντίστοιχη καταγγελία έκανε ο δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Π. Κωνσταντίνου, παρομοιάζοντας μια τέτοια απόφαση με «πισώπλατη μαχαιριά και προσβολή στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αθήνας».

Καταγγελία υπήρξε και από την υποψήφια δήμαρχο με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», Ντίνα Ρέππα, που όμως έκανε λόγο για «απόπειρα» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού οργάνου.

Μέχρι χθες απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν είχε φτάσει στον Δήμο Αθηναίων, ενώ αξιόπιστες πηγές από την Αποκεντρωμένη βεβαίωναν την «Εφ.Συν.» ότι μέχρι χθες το απόγευμα η απόφαση για τη χρυσαυγίτικη ένσταση βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Καμίνης έχει παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου λόγω της υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές και η παράταξή του θα εκλέξει σήμερα (14.00) τον νέο δήμαρχο.

Αρα, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που απαιτείται προκειμένου να εγκριθεί η συγκεκριμένη απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει χρονικά περιθώρια να λάβει νέα απόφαση σχετικά με την κατανομή χώρων για εκλογικά περίπτερα.

Ετσι, πιθανότερο σενάριο μοιάζει η ίδια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προβαίνει στην κατανομή χώρων στα κόμματα, αν τυχόν κάνει δεκτή την ένσταση των νεοναζί.

Και εδώ είναι το ερώτημα: Θα πάρει απόφαση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που θα νομιμοποιεί τον λόγο μίσους της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης, πλήττοντας όχι μόνο τη δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, αλλά και το κύρος του δημοκρατικού πολιτικού μας συστήματος;

Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί λειτουργοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση