Ο Viggo Mortensen γλεντάει τους Ισπανούς φασίστες

Ο Viggo Mortensen γλεντάει τους Ισπανούς φασίστες

Ποτέ ξανά στην ιστορία δεν έχει υπάρξει τόσο έντονη πολιτικοποίηση της ποπ κουλτούρας όσο στις μέρες μας. Από τις alt-right επιθέσεις στο τελευταίο Star Wars εώς την πιο πρόσφατη ταινία της Captain Marvel, η σύγχρονη ποπ κουλτούρα έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της ελευθεριακής κοινότητας και της συντηρητικής ακροδεξιάς.

Το τελευταίο κρούσμα πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία με το ακροδεξιό κόμμα VOX να κάνει ένα tweet που προκάλεσε σάλο. Συγκεκριμένα πρόκειται για την περίφημη σκηνή στο τρίτο μέρος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου ο Άραγκορν ορμάει μόνος του ενάντια στις στρατιές του Σάουρον. Οι φαντασμένοι ακροδεξιοί είχαν την φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν στον Άραγκορν την ισπανική σημαία και στις στρατιές των Ορκ να βάλουν τα σύμβολα των ελευθεριακών συλλογικοτήτων, όπως της αναρχίας, του κομμουνισμού, του LGBTQ, της Καταλονίας και ό,τι τους ενοχλεί τέλος πάντων.

Προς μεγάλη τους έκπληξη όμως, ο ίδιος ο Άραγκορν φρόντισε να τους βάλει στην θέση τους. Με μία επιστολή στην εφημερίδα El Pais, ο ηθοποιός ξεκαθάρισε την στάση του απέναντι στα ακροδεξιό κόμμα γράφοντας:

”Πρέπει να είσαι αδαής για να νομίζεις ότι η χρήση αυτού του χαρακτήρα για την προώθηση ενός ξενοφοβικού, ακροδεξιού κόμματος είναι καλή ιδέα. Θα γελούσα με την αισχρότητά τους, αλλά έχουν κερδίσει 24 έδρες στην Βουλή. Δεν είναι αστείο.”

Ο Mortensen συνέχισε λέγοντας ότι είναι παράλογη η χρήση του συγκεκριμένου χαρακτήρα, καθώς ο Άραγκορν στα βιβλία του Τόλκιν είναι ένας πολυπολιτισμικός ήρωας που υποστηρίζει την ενότητα των φυλών και των παραδόσεών τους στην Μέση Γη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την συσχέτισή του με την ακροδεξιά.

Ο Δανοαμερικάνος ηθοποιός έχει μεγαλώσει στην Αργεντινή και γενικά δεν κρύβει τις αρίστερες πολιτικές του πεποιθήσεις.

Πηγή:https://www.nerdthings.gr

3.923

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση