Οργή για καθηγήτρια που σπέρνει μίσος κατά «παράνομων μαθητών» μέσω Twitter

Οργή για καθηγήτρια που σπέρνει μίσος κατά «παράνομων μαθητών» μέσω Twitter

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της απόλυσης είναι καθηγήτρια σε γυμνάσιο του Τέξας, διότι μέσω Twitter, με αναρτήσεις που απευθύνονταν στον πρόεδρο Τραμπ, τον καλούσε να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Όπως έλεγε στις αναρτήσεις της, το σχολείο όπου εργάζεται «έχει καταληφθεί από παράνομους μαθητές», αναφερόμενη σε παιδιά ισπανόφωνων μεταναστών. Σε ένα από αυτά, «θύμιζε» στον Ντόναλντ Τραμπ ότι εξελέγη διότι υποσχέθηκε να χτίσει «προστατευτικό τείχος στα σύνορα».

«Οι ψήφοι που πήρατε από εμάς δεν μετράνε;», ρωτούσε και τον καλούσε να δείξει στους Δημοκρατικούς ότι γι’ αυτό τον εξέλεξαν οι Αμερικανοί.

Η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, Τζόρτζια Κλαρκ, τα «τιτιβίσματα» της οποίας έχει κατεβάσει το Twitter, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις από το Σχολικό Συμβούλιο του Γυμνασίου Κάρτερ-Ρίβερσαϊντ, στο Τέξας.

Όπως ανακοίνωσε το Σχολικό Συμβούλιο η καθηγήτρια βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια και μπορεί η σχολική χρονιά επισήμως να τελειώνει, αλλά θα εξετάσει την υπόθεση και «πιθανώς θα λάβει μέτρα».

Ο αριθμός των ισπανόφωνων μαθητών στην περιοχή έχει φτάσει το 63% και οι αναρτήσεις της καθηγήτριας έχουν προκαλέσει την οργή των συμπολιτών της, ισπανόφωνων και μη.

Πολλοί πολίτες ζητούν την απόλυσή της, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα για εκπαιδευτικό, ενώ άλλοι μιλούν για απαράδεκτη διασπορά μίσους μέσα στο σχολείο.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση