Φασισμός και Κοινωνικός κανιβαλισμός: ο ρόλος τους και η απάντησή μας

Φασισμός και Κοινωνικός κανιβαλισμός: ο ρόλος τους και η απάντησή μας

Σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούμε την άνοδο των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων παράλληλα με την κρίση των «καθώσπρέπει» συστημικών δυνάμεων. Στις ΗΠΑ κυβερνά πλέον ο ακροδεξιός Τραμπ και στη Βραζιλία ο φασίστας Μπολσονάρου… Κάθε άλλο παρά «αυθόρμητη» είναι αυτή η άνοδος του φασισμού. Ο φασισμός καλλιεργείται συνειδητά από το σύστημα ως «λάιφ στάιλ» και «αντισυστημική δύναμη», αλλά από το ίδιο σύστημα προωθούνται και όλες οι ιδεολογίες που τον συγκροτούν (αυταρχισμός, εθνικισμός, ρατσισμός, σεξισμός, ομοφοβία, κοινωνικός κανιβαλισμός κλπ). Όταν το σύστημα «θυμάται» ενίοτε τον αντιφασισμό του, το κάνει μόνο στα πλαίσια της θεωρίας των «δυο άκρων», για να ταυτίσει την Αριστερά , το κίνημα, όσους και όσες αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, με τις εγκληματικές συμμορίες και ιδεολογίες του μίσους… Το ίδιο το κράτος (με όλους τους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του: στρατό, αστυνομία, Εκκλησία, ΜΜΕ, δικαστές κλπ) φροντίζει να αναπαράγει αυτές τις ιδεολογίες ενώ κάνει τα στραβά μάτια όταν ναζιστικές συμμορίες ξυλοκοπούν ή και δολοφονούν στον δρόμο εργάτες, νεολαία, απλούς ανθρώπους, ντόπιους ή μετανάστες. Άλλωστε η πεμπτουσία του συστήματος είναι το «διαίρει και βασίλευε»: καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών, για να αποτρέψουν την ένωση όλων των κομματιών των καταπιεσμένων για να μην ενωθούν απέναντι στον κοινό εχθρό- το συστήμα και τα παρακλάδια του. Λίγες μέρες μόνο πριν ήταν που άρθρο της «Καθημερινής» στρεφόταν απέναντι στους ανέργους, στα κοινωνικά επιδόματα και τους μετανάστες, κατηγορώντας αυτούς για την ανεργία , για να βγάλει λάδι τους γαιοκτήμονες-εργοδότες. Φασισμός και καπιταλισμός λοιπόν πηγαίνουν μαζί, έχουν κοινούς στόχους: τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.
Σήμερα, ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης και πολιτικής παρακμής, όπου βάλλεται το βιοτικό επίπεδο, πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, σήμερα που η αξία του ανθρώπου έχει εξευτελιστεί τελείως και τα πάντα ξεπουλιούνται (κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιος πλούτος, γη και νερό), το περιβάλλον καταστρέφεται στον βωμό του κέρδους και ξοδεύονται τρισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, δηλαδή για την εξόντωση των απλών ανθρώπων, σήμερα είναι η εποχή που ο φασισμός χτυπάει και την δική μας πόρτα.
Ο καπιταλισμος στοχο εχει τη διαιωνιση της κυριαρχιας του πανω τους απλους ανθρωπους για τη μεγιστοποιηση της κερδοφοριας του. Τον φασισμο τον προωθει σαν κατι δηθεν «αντισυστημικο» για να στρεφει εκει την οργη του κοσμου. Ετσι ο φασισμος γινεται ενα ακόμα συστημικο οπλο, αλλά και το πιο ισχυρό απ’ όλα, ένα όπλο που διαιρει τους ανθρωπους, στρεφει τη μια κατηγορια καταπιεσμενων κατα της αλλης και πανω απ ολα κατα του κινηματος αντιστασης, της Αριστερας, οποιας-ου αντιστεκεται.Ο φασισμός δεν είναι ανεξάρτητη και αντισυστημική δύναμη αλλά η πιο ακραία μορφή του συστήματος, πατώντας πάνω στις έτοιμες συνταγές που αυτό έχει εμπεδώσει ήδη μέσα στην κοινωνία. Γι αυτό κι ο φασισμός έρχεται στην εξουσία μόνο με την άδεια των μεγάλων συμφερόντων, για να δρομολογήσει στρατοπεδα συγκεντρωσης, εξοντωσης του διαφορετικου, δικτατορία, κατάργηση οποιας ελευθεριας εχει αφησει ορθια ο καπιταλισμος, και πολεμο με αλλους λαους.
Στην Ελλάδα είδαμε στην πράξη πόσο «αντισυστημικές» είναι οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς. Με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Με τους ναζί της Χρυσής Αυγής να είναι πρώτοι στη Βουλή σε ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, να επιτίθενται σε απεργούς, να ιδρύουν εργοδοτικά σωματεία και γραφεία ευρέσεως εργασίας με 10 ευρώ μεροκάματο, να τάσσονται υπέρ των φοροαπαλλαγών των μεγάλων επιχειρηματιών κ.ά. Η ΧΑ συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, με τις απολύσεις στο Δημόσιο, με την μείωση των κοινωνικών δαπανών για να αυξηθούν κι άλλο οι δαπάνες για όπλα, στρατό και αστυνομία. Παρόμοιες θέσεις έχουν και μορφώματα τύπου Βελόπουλου.
Πώς προσπαθούν να επιβάλουν την ατζέντα τους οι φασίστες; Με χοντρά ψέματα, με δήθεν αντισυστημικό πρόσωπο, με βία και τρομοκρατία.
1) 18 σεπτεμβριου 2013. Οι νεοναζι της χρυσης αυγης σκοτωνουν τον μουσικό και αγωνιστή Παυλο Φυσσα… Η αντιφασιστική εξέγερση επιβάλει στην κυβέρνηση Σαμαρά να ξεκινήσει τη δικαστική δίωξή της. Τους πρώτους μήνες κιόλας αποκαλύπτονται χιλιάδες στοιχεία για την δολοφονική δράση της συμμορίας αλλά και τις σχέσεις της με το βαθύ κράτος (πχ τα χιλιάδες όπλα που έχει εξασφαλίσει από τον ελληνικό στρατό, την άδεια εκπαίδευσης των δολοφόνων ναζί σε ελληνικά στρατόπεδα στα όπλα και τις πολεμικές τέχνες κλπ). 6 χρόνια μετά, με κυβέρνηση δήθεν αριστερή, όλα τα εγκληματικά καθάρματα κυκλοφορούν ελεύθερα και κλιμακώνουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, ενώ η Δικαιοσύνη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί νέο Ποινικό Κώδικα που φροντίζει να τους ρίξει στα μαλακά…
2) Μετά την δολοφονία Φύσσα, πληθος κοσμου απο τη περιοχη της κοζανης και της πτολεμαιδας σαν άμεσο αντανακλαστικό της δολοφονίας, βρέθηκε να διαδηλώνει2 μερες μετα , εξω απο τα γραφεια της χρυσης αυγης , στη κοζανη , με το δικαιο αιτημα να κλεισουν και να μπει η συμμορια της χρυσης αυγης στη φυλακη. Αυτό είχε ως συνέπεια προσαγωγές, συλλήψεις 14 αγωνιστών-συντρόφων της αντιφασιστικής συνέλευσης Κοζάνης, από κατοικίες, χώρους εργασίας και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο με κατασκευασμένες και σαθρές κατηγορίες. Ενώ αθωώθηκαν έπειτα από έξι χρόνια δικαστηρίων η αστικη δικαιοσυνη δείχνει το εκδικητικό της πρόσωπο καλώντας τους 14 συντροφους σε επανεκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο. Είναι αυτή η αστική δικαιοσύνη που δεν τιμωρεί τους συμμοριτες δολοφονους της χρυσης αυγης αλλα διώκει αλλεπάλληλα πληθος αντιφασιστων/στριων με το ιδιωνυμο του αναρχικου/ αριστερου και ολο το κίνημα του αντιφασισμου που μπορει να διαταραξει την ¨δημοκρατια τους.
3) Στην Πτολεμαΐδα, δημιουργήθηκε ένα ακροδεξιό μόρφωμα με το όνομα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» με τη στήριξη της ΝΔ, της Εκκλησίας, κάποιων τοπικών ΜΜΕ, του Δήμου και άλλων- πχ πολιτιστικών συλλόγων που εμφορούνται από εθνικιστικές απόψεις. Αυτό το μόρφωμα προσπάθησε τους προηγούμενους μήνες να τρομοκρατήσει αντιφασίστες, αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες, επειδή δεν σιχαίνονται τον εθνικισμό και δεν θέλουν πόλεμο με τα γειτονικά κράτη. Η αντιφασιστική πρωτοβουλία είναι «παιδί» αυτών των επιθέσεων των ακροδεξιών στην πόλη μας και έχει καταφέρει να περιορίσει την δραστηριότητά τους, αποδεικνύοντας ότι είναι φασίστες και όχι δήθεν «πατριώτες που αγαπάνε την Ελλάδα».
4) Ο φασισμός εκφράζεται και μέσα από ατομικές πρωτοβουλίες όπως των «καθωσπρέπει καταστηματαρχών» που δολοφονούν εν ψυχρώ ανθρώπους που δεν είναι του γούστου τους. Τέτοια είναι η περίπτωση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου από «νοικοκύρηδες» (ο ένας από τους δυο που τον ξυλοφόρτωσε έχει σύμφωνα με μάρτυρες σχέση με τη Χρυσή Αυγή) σε συνεργασία με την Αστυνομία. Παρόλο που αποδείχθηκε ότι ο Ζακ ούτε να κλέψει μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ούτε τοξικομανής ήταν ούτε να βλάψει κανέναν ήθελε, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο που δείχνουν την άγρια δολοφονία, δεν θα ξέραμε κάν για την υπόθεση, όπως είχε γίνει και στην υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κάπως έτσι ο Ζακ δολοφονήθηκε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, επειδή ήταν διαφορετικός.
5) Ο φασισμός εκφράζεται και μέσα από ατομικές πρωτοβουλίες των «ματσό» αντρών που δολοφονούν γυναίκες, αντιμετωπίζοντάς τες ως αντικείμενα και ως ιδιοκτησία τους. Οι γυναικοκτονίες, το ξυλοκόπημα, οι βιασμοί πολλαπλασιάζονται, η αστυνομία αγνοεί τις καταγγελίες, οι δικαστές έχουν την τάση να αθωώνουν τους θύτες και τα ίδια τα θύματα αποθαρρύνονται από το να προβούν σε καταγγελίες είτε από φόβο είτε επειδή ξέρουν ότι δεν θα βρούν το δίκιο τους. Πολύ περισσότερο τα θύματα κατηγορούνται γιατί «προκάλεσαν», γιατί «φορούσαν κοντή φούστα», ενώ οι θύτες δικαιολογούνται-ξεπλένονται από τα ΜΜΕ ότι «έπεσαν θύματα του πάθους τους».
Σεξουαλικες επιθεσεις σε γυναικες αντιμετωπιζονται με χλευασμο με υποτιμιτικα σεξιστικά σχολια .
Τα παραδείγματα πολλά, τα πιο γνωστά η Αμάρυνθος παλιότερα, μετά ο ομαδικός βιασμός στην Ξάνθη και πιο πρόσφατα η υπόθεση Τοπαλούδη στη Ρόδο. Να προσθέσουμε την υπόθεση του νεαρού Γιακουμάκη στα Γιάννενα από «λεβέντες» επειδή δεν τους φαινόταν αρκετά «σκληρός» για τα γούστα τους. Η υπόθεση θάφτηκε γιατί εμπλεκόταν ο γιος πρωτοπαλίκαρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο φασισμός είναι πάνω απ’ όλα των εργοδοτών, όταν ξεσπάνε πάνω στους μετανάστες εργάτες. Πληθώρα παραδειγμάτων υπάρχουν για αφεντικά που απασχολούν μαύρα μεταναστες σε άθλιες συνθήκες και τους στεγάζουν σε παράγκες, και όταν αυτοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το πενιχρό μεροκάματό τους, πυροβολούνται ή/και δολοφονούνται, όπως έγινε στην υπόθεση της Μανωλάδας, με τους δράστες επίσης να κυκλοφορούν ατιμώρητοι.

Αλλά ο φασισμός δεν προκύπτει στο κενό. Ήταν ο Λοβέρδος του «δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ, που ως υπουργός υγειας διαπομπευε τις οροθετικες γυναικες, απενεχοποιώντας τους νταβατζήδες και τους «καλούς οικογενειάρχες»-πελάτες με τις πατριαρχικές τους απόψεις. Αυτή η αντίληψη προβάλλεται ως κυρίαρχη, όπου ο θυτης φυλου αρσενικου μενει στο απυροβλητο και το θυμα φυλου θηλυκού ή κομματι της Lgtbq Κοινοτητας , ειναι αυτο που αντιμετωπιζεται σαν ο «συνήθης ύποπτος», φαίνεται ότι ακόμα επικρατεί ο μύθος του «προπατορικού αμαρτήματος». Συμφωνα με την πατριαρχικη αυτή η αντιληψη η γυναίκα συνήθως «πηγαινει γυρευοντας» ενώ ο άντρας, κυρίαρχος στην πραγματικότητα, παρουσιάζεται άλλοτε σαν θύμα και άλλοτε σαν δικαιολογημένο θύμα της οργής του, επειδή ένιωσε ότι απειλείται η γυναίκα που θεωρεί ιδιοκτησία του. Μια ιδεολογία που έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο: την προστασία του κοινωνικού κατασκευάσματος της πυρηνικής οικογενειας (εξού και το τρίπτυχο πατρίς θρησκεία οικογένεια) και την διαιώνιση της γυναικείας καταπίεσης (που καταπιέζεται πολλαπλά στο σπίτι, στη δουλειά, στις κοινωνικές και σεξουαλικές σχέσεις).

Είναι η «αριστερή κυβέρνηση» που διατηρεί τα σύνορα κλειστά για τους πρόσφυγες και τους δολοφονεί δυο φορές: πρώτα με τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ που βομβαρδίζει και ρημάζει κράτη και λαούς στη Μ.Ανατολή και Αφρική και έπειτα υποχρεώνοντάς της να θαλασσοπνίγονται το Αιγαίο ή στα ανοιχτά της Λιβύης. Κι αν περάσουν τελικά τα σύνορα, τους περιμένουν φυλακές, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς θέρμανση, φαγητό, νερό, μέσα σε αρρώστειες και σκουπίδια.
Είναι η αστυνομία των «δημοκρατικών κομμάτων» που ψηφίζει σε ποσοστά 50-60% Χρυσή Αυγή και αυτή η αστυνομία είναι που έκανε τα στραβά μάτια στην περίπτωση Φύσσα και σε δεκάδες άλλες, όταν αφήνονταν ελεύθεροι οι νεοναζί με μια δήλωση τύπου «παιδιά δικός σας είμαι, χρυσαυγίτης». Είναι αυτή η αστυνομία με την οποία κάνανε κοινές επιθέσεις οι φασίστες ως «αγανακτισμένοι κάτοικοι» σε αντιφασίστες. Είναι η «αριστερή κυβέρνηση» που έστελνε τα ΜΑΤ στην Ειδομένη για να συλλάβει τους πρόσφυγες και να χτυπήσει τους αλληλέγγυους, όταν αυτοί παλεύανε να περάσουν τα βόρεια σύνορα για να συναντήσουν τις οικογένειες και τους συγγενείς τους σε χώρες όπως η Γερμανία.
Είναι η Εκκλησία της «δήθεν αγάπης» που δίνει ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας και κηρυγμάτων μίσους. Και είναι το πολιτικό σύστημα που αφήνει τους φυλακισμένους να σαπίζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε φυλακές-κολαστήρια, καλλιεργώντας την εικόνα ότι «αξίζουν όσα βιώνουν», όταν ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι μικροπαραβάτες, χρήστες ουσιών ή μετανάστες χωρίς χαρτιά…
Ζούμε λοιπόν σε ένα σύστημα που προωθεί τον κοινωνικό κα νιβαλισμό: ενάντια στον δημόσιο υπάλληλο και τον μετανάστη, ενάντια στον πρόσφυγα και τον ομοφυλοφιλο,ενάντια στη γυναίκα και την άνεργη, ενάντια σε όλα τα θύματα με λίγα λόγια, για να μην ενωθούμε απέναντι στα αφεντικά μας. Εν μέρει σε αυτόν τον συστηματικά προωθούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό οφείλεται το γεγονός ότι ακούμε καθημερινά από απλό κόσμο να λέει «κοίτα τη δουλειά σου και βολέψου, μην ανακατεύεσαι και βρεις τον μπελά σου», και δεν ξέρει ότι το επόμενο θύμα αυτής της λογικής θα είναι ο ίδιος. Εν μέρει γι αυτό υιοθετεί άκριτα ό,τι του σερβίρουν και δέχτηκε δίχως σκέψη για παράδειγμα ότι ο Ζακ είναι «πρεζάκι, κλεφτρόνι» κλπ. Λες και αν είναι κάποιος πρεζάκι ή κλεφτρόνι αξίζει τον θάνατο.
Είδαμε την κοινωνία να δικαιολογεί μαζικά την δολοφονία πισώπλατα ενός Ρομά επειδή πήγε να κλέψει, να λέει «καλά του έκανε»… Δεν είδαμε τους ίδιους να είναι το ιδιο σκληροί απέναντι στα αφεντικά τους που τους πληρώνουν εξευτελιστικά μεροκάματα ή τους αφήνουν απλήρωτους, στους τραπεζίτες που τους παίρνουν τα σπίτια, στους εργολάβους στα ορυχεία που αφήνουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας τους εργάτες να παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα και να πεθαίνουν από «ατυχήματα», τους κούριερ που πληρώνονται με 2-3 ευρώ την ώρα και πεθαίνουν από τροχαία λόγω της συνεχούς πίεσης για γρηγορότερες παραδόσεις… Κι αν δολοφονούνταν κάποιος εργοδότης, είναι σίγουρο ότι κανένας δεν θα έλεγε «καλά του έκανε».
Όταν το θυμα ανηκει στις φτωχες κοινωνικες ταξεις το αίσθημα δικαίου συμπιέζεται μέχρι να εξαφανιστεί, ενώ προσπαθούν να μην ξεσηκωθούμε, να μην πολεμήσουμε την αδικία που βλέπουμε από αυτούς που καρπώνονται δισεκατομμύρια στις τσέπες τους και σε όλους εμάς επιφυλάσσουν την ανεργια, την ανεχεια , τις μειωσεις μισθων, τα ευελικτα 12 ωρα και 7ημερα εργασιας .
Γιατί το ίδιο το σύστημα προωθεί τον κοινωνικό ρατσισμό και κανιβαλισμό. Κι αυτός ο ρατσισμός είναι ταξικός, κατευθύνεται στους φτωχούς και ποτέ στους πλούσιους, γιατί οι πλούσιοι έχουν την εξουσία.
Ζούμε σε ένα σύστημα που προσπαθεί να οδηγήσει στην εμπέδωση της ρητορικης μισους στο λεξιλογιο του “Ελληναρά”, κι ο φασισμός προσπαθεί να τραβήξει αυτή την εμπέδωση στα άκρα, προσπαθώντας να εξοντώσει όποιον και όποια διαφωνεί με αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός καλά οργανωμένος που δικαιολογεί ανθρώπους που ανήκουν σε «μειοψηφίες», αλλά σε μειοψηφίες που δημιουργεί ο ίδιος ο μηχανισμός: γιατί δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε «ρομά» ή «γκέι» ή «ξένους». Έχουμε όλοι κοινά συμφέροντα για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να πολεμήσουμε την αδικία και τη δυστυχία.
Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την ανθρωπιά, να παραμείνουμε άνθρωποι. Ακόμα και η εγκληματικότητα είναι προϊόν του συστήματος. Ο άλλος κλέβει γιατί πεινάει, όχι από χόμπι. Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο, όπως προσπαθούν να μας επιβάλουν.
Στις δύσκολες εποχές που έρχονται, θα αντιμετωπίσουμε ξανά και ξανά τις κλιμακούμενες προσπάθειες του συστήματος να προωθήσει τον φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό και πολύς κόσμος θα επηρεάζεται, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, από αυτές τις αντιδραστικές ιδέες. Απαιτείται συνειδητή προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η λογική της διαίρεσης, του ρατσισμού, της απόπειρας να στραφεί η μια μερίδα των θυμάτων του συστήματος απέναντι στην άλλη. Από τη μεριά μας συγκροτήσαμε την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας για να δημιουργήσουμε έναν πόλο συσπείρωσης ανθρώπων που συνειδητοποιούν την ανάγκη να προωθήσουμε τις ιδέες και τις πρακτικές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής αντίστασης από τα κάτω, της αυτοοργάνωσης. Να μην αφήσουμε κανέναν άνθρωπο απέναντι στους φασίστες και το σύστημα, να ενισχύσουμε τη λογική κοινής δράσης όλων των καταπιεσμένων για να αλλάξουμε τον κόσμο, και μέσα από την κοινή δράση να αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι, να αλληλεπιδράσουμε, να ανατρέψουμε προκαταλήψεις και στερεότυπα που κι εμείς οι ίδιοι συχνά έχουμε (ως άτομα που μεγαλώσαμε και ζούμε στο σημερινό «τοξικό» περιβάλλον).
Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια κουλτούρα πραγματικής δημοκρατίας, συνθέσεων, αλληλοσεβασμού, αλληλοβοήθειας, πρωτοβουλιών που φιλοδοξούν να δείξουν ότι η δύναμή μας είναι στη συλλογικότητα, ότι οι απλοί άνθρωποι μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες χωρίς να είμαστε στη Βουλή, να υποχρεώνουμε σε υποχωρήσεις τις κυβερνήσεις, τα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους, να προβάλλουμε με την καθημερινή μας δράση το παράδειγμα της κοινωνίας για την οποία παλεύουμε. Μιας κοινωνίας χωρίς αδικία, καταπίεση κι εκμετάλλευση, μιας κοινωνίας ισότιμων κι ελεύθερων ανθρώπων, όπου θα ευημερούν οι απλοί άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο και όχι τα παράσιτα του κεφαλαίου, του μιλιταρισμού και γενικά της εξουσίας. Γιατί εμείς παλεύουμε για μια κοινωνία που θα καταργήσει κάθε εξουσία και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, μια κοινωνία αδελφωμένων λαών που θα καταργήσουν τους πολέμους, τα όπλα, τους εθνικισμούς.
Θέλουμε να δράσουμε με ενωτικό πνεύμα και χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και με διάθεση να συνεργαστούμε με κάθε κοινωνική, εργατική, πολιτική συλλογικότητα, με κάθε κίνημα, με κάθε ρυάκι αντίστασης που αγωνίζεται στην ίδια κατεύθυνση με μας, με στόχο να ενώσουμε τις αντιστάσεις απέναντι στην εξουσία. Με διάθεση να κινηθούμε στο πλευρό του κινήματος απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο, του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και των LGBTQI+ ανθρώπων, του κινήματος για το περιβάλλον και για τα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι στην κρατική καταστολή, του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε το σημερινό φεστιβάλ που φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε. Θέλουμε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμβάλουν και τους καλούμε να συσπειρωθούν στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας!

79

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση