Γαλλία, Σύνοδος G7: χιλιάδες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις

Γαλλία, Σύνοδος G7: χιλιάδες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις

Από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της πόλης Μπαγιόν, που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπιαρίτς όπου διεξάγεται η σύνοδος της G7, προτού διαλυθούν μετά την επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης που έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, φώναζαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και της αστυνομίας, και συχνά πυκνά συναντούσαν φράγματα της αστυνομίας στην πορεία τους.

Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στους πεζόδρομους του κέντρου, όπου κατέληξαν να συναντήσουν νέα οδοφράγματα της αστυνομίας πάνω σε μια γέφυρα, με αποτέλεσμα τελικά να διαλυθούν.

 

Για σήμερα Κυριακή, αρκετές οργανώσεις κατά της G7 έχουν προγραμματίσει νέα διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Μπαγιόν, θα είναι «μια πορεία πορτρέτων» όπου διαδηλωτές υπέρ του «κλίματος» και της «κοινωνικής δικαιοσύνης» αναμένεται να κρατούν όλα τα επίσημα πορτρέτα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που εκλάπησαν από δημαρχεία εδώ και μήνες.

Άλλες επτά πορείες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις γειτονικές πόλεις του Μπιαρίτς για να «περικυκλώσουν» συμβολικά τη G7.

45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση