Ανοιχτή Συνέλευση

Ανοιχτή Συνέλευση

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα που ο φίλος μας Ζακ Κωστόπουλος/ η συντρόφισσα μας Zackie Oh δολοφονήθηκε βάναυσα στην οδό Γλάδστωνος από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς μπροστά σε δεκάδες απαθείς πολίτες που στάθηκαν σαν καλωδιωμένα φαντάσματα μπροστά στην αγριότητα που εκτυλίχθηκε μπροστά τους.
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την εποχή που το αστυνομικομιντιακό σύμπλεγμα επεδίωξε μια λυσσαλέα συγκάλυψη, μέσα από ένα κρεσέντο ψευδολογίας και συκοφάντησης του θύματος.
Οι δολοφόνοι του Ζακ κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ανεμπόδιστα μοιράζουν μίσος και απειλές σε ό,τι δεν τους μοιάζει, καθώς κανένα ουσιαστικό βήμα απόδοσης δικαιοσύνης δεν έχει προχωρήσει. Σε μια κοινωνία πατριαρχικά, ομοφοβικά, ρατσιστικά, ταξικά δομημένη όπου η κρατική αυθαιρεσία και η τοξική αρρενωπότητα γίνονται ρυθμιστικές συντεταγμένες της πραγματικότητας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Παύλου Φύσσα, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πολλοί γυναικοκτόνοι και βιαστές της διπλανής πόρτας είναι ελεύθεροι για να τσαλαπατούν το πένθος των ανθρώπων που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και να κλέβουν χώρο από την αγάπη.
Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέσα σε αγκάθια και βαθύ σκοτάδι για να φτάσουμε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Έχουμε δώσει, όμως, έναν όρκο μνήμης στα δολοφονημένα μας αδέρφια ότι θα τον πάμε μέχρι τέλους, ότι δε θα ξεχάσουμε και δε θα ησυχάσουμε.
Η Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie καλεί ατομικότητες και συλλογικότητες του ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικού, αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού χώρου σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων στην επέτειο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο KYRIAKATIKO SXOLEIO METANASTWN (Γιατράκου 22, Μεταξουργείο).

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση