Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Η τρομοκράτηση των εργαζομένων δε θα περάσει

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Η τρομοκράτηση των εργαζομένων δε θα περάσει

Με σημαντική συμμετοχή από συνδικαλιστές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου η πρώτη κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας. Αφορμή για αυτή τη συγκέντρωση αποτέλεσε αναφορά που είχε γίνει από τον αντιδήμαρχο, Ν. Ανανιάδη, κατά δύο εργαζομένων, γιατί είχαν εφαρμόσει προφορική εντολή του δημάρχου, Α. Βασιλόπουλου, και κατέβασαν κάμερες που είχε τοποθετήσει η διοίκηση του δήμου σε εργασιακό χώρο.

Το συμβάν είχε καταγγελθεί από το συνδικάτο και οι δύο εργαζόμενοι (Γ. Ορταντζόγλου, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου και Χρ. Χατζηκωνσταντής) εφάρμοσαν την εντολή (λόγω ειδικότητας) παρουσία του ΔΣ του συνδικάτου. Παρά την έγγραφη καταγγελία του συνδικάτου εδώ και ένα μήνα περίπου ο δήμαρχος δεν έδωσε λύση, όπως μπορεί, για το θέμα της αναφοράς του Αντιδημάρχου του, είτε δίνοντας γραπτά την εντολή του, είτε βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Ο δε αντιδήμαρχος Ανανιάδης όχι μόνο δεν ανακάλεσε την αναφορά του, αλλά απάντησε στα κοινωνικά δίκτυα με τρόπο χυδαίο, λέγοντας ψέμματα, δεξιές-νεοφιλελεύθερες θέσεις και σεξιστικά ανέκδοτα!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνδικαλιστές από το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων του Δήμου, σημαντική αντιπροσωπεία από το ΜΕΤΑ, καθώς και εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ.

Όταν ζητήθηκε αντιπροσωπεία να συναντήσει το δήμαρχο, τους ενημέρωσαν πως δεν θα ερχόταν καθόλου το πρωί, παρόλο που είχε ορίσει αντικαταστάτη αντιδήμαρχο μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Προφανώς είχε ενημερωθεί για την διαμαρτυρία και ήθελε να αποφύγει τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να κλείσει άμεσα, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απαρχή για νέες διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές κατά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Ο απερχόμενος δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, οφείλει να πάρει άμεση και καθαρή θέση για το θέμα, στέλνοντας την υπόθεση στο αρχείο. Θα είναι άσχημο για αυτόν να προσθέσει στο βεβαρημένο ιστορικό του ως απερχόμενος δήμαρχος και την δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές – Έξω οι κάμερες από τους χώρους εργασίας.

Πηγή: https://www.redtopia.gr

138

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση