Η Μάλτα θα υποδεχθεί πέντε μετανάστες που απέμεναν στο Alan Kurdi

Η Μάλτα θα υποδεχθεί πέντε μετανάστες που απέμεναν στο Alan Kurdi

Οι αρχές της Μάλτας αποφάσισαν να επιτρέψουν σε πέντε μετανάστες από την Τυνησία, οι οποίοι παρέμεναν αποκλεισμένοι πάνω στο πλοίο Alan Kurdi μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο, να αποβιβαστούν στη μαλτέζικη επικράτεια αφού οι κυβερνήσεις δύο κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να τους υποδεχθούν.

 Οι πέντε ανήκαν σε μια ομάδα 13 μεταναστών οι οποίοι διασώθηκαν στα ανοικτά της Τυνησίας στα τέλη του Αυγούστου. Οι οκτώ από αυτούς είχαν ήδη μεταφερθεί στη Μάλτα για ιατρικούς λόγους και ορισμένοι είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν, σύμφωνα με το πλήρωμα του Άλαν Κούρντι. Η Μάλτα, όπως ακριβώς και η γειτονική Ιταλία, αρνείται πάγια να επιτρέπει σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο να εισέρχονται στα χωρικά της ύδατα.

Το πλοίο έχει μισθώσει η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye, η οποία προσέφυγε σε δικαστήριο της Μάλτας εναντίον της κυβέρνησης της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Η οργάνωση επιχειρηματολόγησε ότι οι αρχές της Μάλτας ήταν υποχρεωμένες να υποδεχθούν τους μετανάστες διότι διασώθηκαν σε περιοχή δικής της ευθύνης σε ό,τι αφορά την έρευνα και τη διάσωση. Η Βαλέτα δεν έχει ακόμη αντιδράσει επίσημα στην προσφυγή. Χθες Τρίτη γνωστοποίησε ότι η προσφυγή αποσύρθηκε από τη Sea-Eye.

 

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση