Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για το «Συνεργείο»

Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για το «Συνεργείο»

Το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κήρυξε ένοχους για ηθική αυτουργία τους πρώην βουλευτές Λαγό και Μίχο για την οργανωμένη επίθεση της οργάνωσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου του 2013.

Το δικαστήριο κήρυξε επίσης ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία ως προς αυτή τους κατηγορούμενους Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη, Σταμπέλο και Καλπιτζή, ενώ έκρινε αθώους τους άλλους δύο κατηγορούμενους, Μπραβάκο και Κονταξίου.

Μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, το δικαστήριο διέκοψε για να συσκευτεί και να αποφανθεί τις ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη, καθώς εκτίμησε πως δεν προκύπτει από ιατροδικαστική έκθεση ότι ήταν επικίνδυνα τα τραύματα που υπέστη το μέλος της συλλογικότητας Π. Δριμυλής.

Όπως έγραφε προχθές η «Εφ.Συν.» με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε μόνο για το δικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ επικαλέστηκε τις πρόσφατες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα για την κατάργηση του αδικήματος απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

470

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση