Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ στην ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για απρόκλητη επίθεση σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ στην ΑΣΟΕΕ

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε την αναίτια και θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε μέλος μας, αλλά και ανένταχτος αγωνιστής της Ε.Α.Α.Κ που προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, τη Δευτέρα 14/10 στην ΑΣΟΕΕ.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που τα σχήματα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στη συγκεκριμένη σχολή έκαναν μικροφωνική παρέμβαση ενάντια στην παρουσία των δυνάμεων καταστολής περιμετρικά του κτιρίου, σαν ελάχιστη πράξη αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου, κίνηση που στοχεύει ειδικότερα στις σχολές του κέντρου. Οι δύο σύντροφοι βρίσκονταν στο σημείο συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη δράση, όταν απρόκλητα δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από ομάδα τυφλής βίας. Κι οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Οι πρακτικές αυτές είναι αναγκαίο να απομονωθούν από όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις του κινήματος, αφού τελικά δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά την αναζητούμενη από το κράτος αφορμή για εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο άσυλο. Ειδικά στη σημερινή περίοδο, όπου υπάρχει η δυνατότητα για ανάταση των αγώνων της νεολαίας και του λαού τέτοιες κινήσεις είναι βαθιά αποπροσανατολιστικές και προβοκατόρικες, βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης που καιρό τώρα προσπαθεί να αποδείξει ότι οι σχολές δεν είναι τίποτα περισσότερο από χώρους ανομίας και παραβατικότητας.

Η υπεράσπιση του ασύλου περνά μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, και αποτελεί ακριβώς αναπόσπαστο κομμάτι της προάσπισης των συλλογικών διαδικασιών των συλλόγων, του δικαιώματος αντίστασης κι αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, της ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης των φοιτητών. Δεν είναι ιδιοκτησία αυτόκλητων σωτήρων ή ομάδων τυφλής βίας, αλλά κατάκτηση του φοιτητικού κι εργατικού κινήματος. Μ’ αυτή τη λογική θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπισή του.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες και πράξεις θα μας τρομοκρατήσουν είναι βαθύτατα γελασμένοι.

Θα μας βρουν απέναντί τους.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Πηγή: https://nka.gr
245

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση