Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα

Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα

Την παραίτηση του επικεφαλής της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα Βουλγαρία – Αγγλία στη Σόφια.

Συγκεκριμένα, φορώντας μπλούζες που έγραφαν «No Respect», μερίδα οπαδών των γηπεδούχων φώναζε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αγγλίας και χαιρετούσε ναζιστικά, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί δύο φορές.

Αρχικά, ο αγώνας διακόπηκε στο 28ο λεπτό, όταν από τα μεγάφωνα του σταδίου αποδοκιμάστηκε η ενέργεια των οπαδών και ακούστηκε η προειδοποίηση ότι ο αγώνας μπορεί να διακοπεί εάν τα έκτροπα συνεχιστούν, και στο 43ο, με την αναμέτρηση τελικά να συνεχίζεται μόνο μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Αγγλου προπονητή και του διαιτητή.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» τη συμπεριφορά των οπαδών, ζητώντας από τον Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ «να παραιτηθεί αμέσως από την προεδρία της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης». Ο συνδυασμός της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών με τη βαριά ήττα με 6-0 εις βάρος των γηπεδούχων, ώθησε τον Μπορίσοφ να ζητήσει τον τερματισμό κάθε κρατικής χρηματοδότησης προς την ομοσπονδία, «μέχρι την απομάκρυνση του Μιχαΐλοφ από τη θέση του προέδρου».

Πηγή:https://www.kathimerini.gr

64

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση