#GDtrial: Παραδοχή Ματθαιόπουλου για συμμετοχή σε ναζιστικές συναυλίες

#GDtrial: Παραδοχή Ματθαιόπουλου για συμμετοχή σε ναζιστικές συναυλίες

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης, απολογήθηκαν σήμερα για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος που δήλωσε πως εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή το 2007 και παραμένει ως σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής, o κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται στο εδώλιο μόνο επειδή ήταν βουλευτής του κόμματος, ενώ υιοθέτησε και τη στάση που κράτησε κατά τη χθεσινή απολογία του ο Κασιδιάρης και δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τα τραγούδια του συγκροτήματός του «Πογκρόμ», ένα από τα οποία αναφέρει:

«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.

Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.

Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!

Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.

Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»

Για το βίντεο με τη συναυλία το 2005 που έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» και  το οποίο επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ο Αρτ. Ματθαιόπουλος παραδέχτηκε πως έχει πάει σε πολλές τέτοιες συναυλίες (!) και είπε ότι δεν θυμάται τη συγκεκριμένη.

Αυτοαναιρείται για τα περί στρατιωτικής δομής

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί κατηγορούμαι», δήλωσε ο κ. Κουκούτσης, που έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στα επεισόδια της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά το 2013, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν το τάγμα εφόδου έφτασε στο σημείο σε παράταξη και με στρατιωτικό βήμα υπό τα παραγγέλματα του Ηλ. Κασιδιάρη.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή και σε όποιον αρέσει», έλεγε τότε ο κατηγορούμενος αλλά σήμερα στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει στρατιωτική δομή, «ούτε καν δομή δεν έχει, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος».

Για άλλες δηλώσεις του σχετικά με «τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα της Τοπικής Νίκαιας», που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Δ. Κουκούτσης είπε ότι εννοούσε τη μαζική συμμετοχή.

Σε ερώτηση για αρθρογραφία και ομιλίες στελεχών του κόμματος σχετικά με τον εθνικοσοσιαλισμό, είπε ότι «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε και για το περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής, για το οποίο έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρου Κωνσταντίνου. Όπως ισχυρίστηκε, είχε μόνο λεκτική αντιπαράθεση με τη Βασιλική Κατριβάνου και όλα τα άλλα αποδόθηκαν αλλιώς από τα ΜΜΕ, στα οποία -όπως είπε- δεν έχει εμπιστοσύνη.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

132

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση