Νόμιμες πλέον οι αμβλώσεις και οι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Βόρεια Ιρλανδία

Νόμιμες πλέον οι αμβλώσεις και οι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Βόρεια Ιρλανδία

Η νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ενώ οι πρώτοι γάμοι ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου αναμένεται να τελεσθούν τον Φεβρουάριο του 2020 ενώ η κυβέρνηση έχει περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο για να θεσπίσει κανονισμούς για την παροχή αμβλώσεων.

Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν τα άρθρα 58 και 59 του νόμου περί αδικημάτων κατά των προσώπων του 1861, που προσδιόριζαν την άμβλωση ως αξιόποινη πράξη στην Βόρεια Ιρλανδία, εκτός από την περίπτωση που η ζωή της μητέρας βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Το δικαίωμα των γυναικών για ασφαλή άμβλωση και των ομοφυλοφίλων για γάμο έχει πλέον γίνει νόμιμο στη Βόρεια Ιρλανδία. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες στην εκστρατεία και τους εργατικούς βουλευτές που δούλεψαν ακούραστα για να επιτύχουν αυτή την σημαντική νίκη για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε στο Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι βουλευτές που τάσσονται κατά των αμβλώσεων προσπάθησαν να εκλέξουν ένα νέο πρόεδρο του κοινοβουλίου, αλλά οι απόπειρές τους απέτυχαν και πολλά μέλη του Σώματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, η επικεφαλής του Αρλίν Φόστερ ανάφερε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να μην γίνουν διαθέσιμες υπηρεσίες άμβλωσης. «Είναι μια πολύ λυπηρή μέρα. Και σε αυτούς που θα γιορτάσουν σήμερα θα έλεγα σε αυτούς τους ανθρώπους, να σκεφτούν όλους εμάς που είμαστε λυπημένοι σήμερα και που βλέπουμε αυτό ως επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε η Αρλίν Φόστερ.

Πηγή: https://thepressproject.gr

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση