Μια μικρή ιστορία… ίσως όχι τόσο μικρή…

Μια μικρή ιστορία… ίσως όχι τόσο μικρή…

Στην ομάδα που παίζει ο γιος μου ποδόσφαιρο στο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Αδέσποτος Αθηνών – Adespotos Athens, συμπαίκτες του είναι και προσφυγάκια, μεταναστάκια.

Χθες λοιπόν στην προπόνηση ήρθε για πρώτη φορά ένα αγόρι 12 χρόνων. Το συνόδευε μια νεαρή κοπέλα. Η ιστορία του μικρού: Είναι από το Αφγανιστάν, και έχει άλλα 4 αδέλφια.

Όταν ήταν στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα έχασε την οικογένειά του. Πέρασε τον Έβρο και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Και από εκεί έστειλαν το παιδί στην Αθήνα σε ξενώνα με ασυνόδευτα παιδιά του ΔΟΜ. Δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της οικογένειας του.

Δεν μπορούν να εντοπιστούν ούτε οι γονείς του, ούτε τα αδέρφια του. Αυτό το παιδί είναι μόνο του στο τίποτα. Πριν λίγες μέρες βρέθηκε μάλλον ένας θείος του στη Σουηδία και θα αρχίσουν οι διαδικασίες για να εξακριβωθεί αν όντως υπάρχει συγγένεια .

Αν οι εξετάσεις DNA επιβεβαιώσουν τη συγγένεια , ο μικρός δεν θα έχει πάει στον θείο του πριν από το καλοκαίρι.

Η προπόνηση είναι η μόνη διέξοδος που έχει ο μικρός αυτή τη στιγμή. Μια ιστορία από τις χιλιάδες ξεχωριστές αλλά και παρόμοιες ιστορίες των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας. Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα ονοματεπώνυμα.

(Περήφανη για την ομάδα μας και τις αρχές της).

Πηγή: fb Eleftheria Koumandou

99

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση