Ιταλία: Σάλος με τα φασιστικά σύμβολα στις επικαλαμίδες του Μπιράγκι

Ιταλία: Σάλος με τα φασιστικά σύμβολα στις επικαλαμίδες του Μπιράγκι

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που ακροδεξιοί οπαδοί της Ιντερ στην Ιταλία δημιούργησαν ρατσιστικό επεισόδιο σε βάρος του Ρομέλου Λουκάκου, του διεθνή Βέλγου σέντερ φορ της ομάδας τους και χθες (10/12) κατά τη διάρκεια του αγώνα των «μπιανκονέρι» με την Μπαρτσελόνα στο «Μεάτσα» για το Τσάμπιονς Λιγκ αποκαλύφθηκε κάτι ανατριχιαστικό, όπως το χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ο Κριστιάνο Μπιράγκι, κεντρικός αμυντικός της Ιντερ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χρειάστηκε την φροντίδα του ιατρικού επιτελείου της ομάδας του. Κάποια στιγμή κατέβασε την κάλτσα και αποκαλύφθηκε η επικαλαμίδα του, που στάθηκε δικαιολογημένα η αιτία για να δεχθεί μετά το ματς δριμεία κριτική και παράλληλα να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις. Ο λόγος είναι ότι οι επικαλαμίδες έχουν επάνω τους φασιστικά σύμβολα!

Στην επικαλαμίδα του Μπιράγκι απεικονίζεται η φλόγα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας που αποτελεί σύμβολο που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά πολιτική παράταξη MSI, ενώ υπάρχει ακόμα και η φασιστική φράση «Vae Victis» που σημαίνει «φοβού τους υποδουλομένους»…

Πηγή:https://left.gr

348

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση