Νεοναζί κάνουν “τη βόλτα” τους ανενόχλητοι και βάφουν ναζιστικά σύμβολα σε καταστήματα του Βερολίνου

Νεοναζί κάνουν “τη βόλτα” τους ανενόχλητοι και βάφουν ναζιστικά σύμβολα σε καταστήματα του Βερολίνου

Οι φωτογραφίες που βλέπετε, τις τράβηξε συντάκτης του περιοδικού μας ένα πρωινό στο Βερολίνο. Πρόκειται για μία από τις πλέον δημοφιλείς πολυεθνικές γειτονιές της πόλης στην οδό Wildenbruchstrasse & weserstrasse γωνία.

Όχλος γερμανών νεοναζί προσπάθησαν να σπάσουν την τζαμαρία σε ένα από τα δύο καταστήματα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Οι ιδιοκτήτες και των δύο καταστημάτων, τα οποία είναι κολλητά το ένα με το άλλο, είναι πιθανότατα Τούρκοι μετανάστες 3ης γενειάς.

Ο μόνος λόγος που οι νεοναζί δεν τα κατάφεραν είναι ότι η τζαμαρία έχει φτιαχτεί ειδικά για να είναι ανθεκτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Εφόσον οι νεοναζί δράστες δεν τα κατάφεραν να σπάσουν την τζαμαρία, έβαψαν σβάστικες και  SS στην πρόσοψη των καταστημάτων και τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκέμβρη 2019, όπου η  γειτονιά σε γενικές γραμμές είναι άδεια από κίνηση. Όπως πάντα, οι νεοναζί θρασύδειλοι κινούνται μόνο νύχτα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στη καρδιά μιας τόσο πολυεθνικής γειτονιάς όσο το Neukolln,  όπου ως γνωστό έχουν μετακινηθεί πληθυσμοί από ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπό κόσμο.

Η όλη ενέργεια σε συμβολικό επίπεδο θυμίζει ανάλογες εικόνες από το εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν.

160

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση