Χρυσή Αυγή: Και «αθώοι» και πλούσιοι, σε περίπτωση τελεσιδικίας

Χρυσή Αυγή: Και «αθώοι» και πλούσιοι, σε περίπτωση τελεσιδικίας

Ντόμινο» δυσάρεστων και επικίνδυνων συνεπειών θα εκκινήσει τυχόν – αν και πιθανή πλέον – απαλλαγή της Χρυσής Αυγής από τις κατηγορίες που την βαραίνουν, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση και τελεσιδικήσει η υπόθεση. Μία από αυτές τις συνέπειες θα είναι, η ναζιστική οργάνωση να γίνει πάμπλουτη εν μία νυκτί, αφού θα εισρεύσει αναδρομικά στα ταμεία της η κρατική χρηματοδότηση που είχε διακοπεί το 2013, όταν ασκήθηκαν διώξεις στην ηγεσία της με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Το σχετικό ποσό μπορεί να φτάσει και τα 8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς, μόνο για το 2019, η επιχορήγηση που θα έπαιρνε η οργάνωση ανέρχεται σε 1.060.000 ευρώ. Πάντως τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να αποδεσμευθούν σε περίπτωση που ασκηθεί έφεση σε μια απόφαση απαλλαγής.

Την κρατική επιχορήγηση είχε διακόψει τότε η Βουλή, με απόφασή της, η οποία επικυρώθηκε, ως προς τη νομιμότητά της, το 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Στο μεταξύ, η θύελλα αντιδράσεων που πυροδοτήθηκε από την εισαγγελική πρόταση κάθε άλλο παρά έχει κοπάσει. Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου από τους ναζί, Παύλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρότασης, σηκώθηκε όρθια και απευθύνθηκε στην εισαγγελέα λέγοντας: «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Σήμερα στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει….». Νωρίτερα, ξέσπασε λέγοντας: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;».

πηγή:tvxs.gr

45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση