Γιάννης Κούτρας: «Ο Θάνος κυλάει στο αίμα μου…»

Γιάννης Κούτρας: «Ο Θάνος κυλάει στο αίμα μου…»

«Κάπως έτσι ξεκινήσαμε με τον Γιάννη πριν πολλά χρόνια…» λέει ο Θάνος Μικρούτσικος στην αρχή του βίντεο και αφήνει τις νότες να «εξηγήσουν» τι εννοεί:

Ο Γιάννης Κούτρας γνώρισε τον Θάνο Μικρούτσικο μέσω της Μαρίας Δημητριάδη. Οι ερμηνείες του στη «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ» και αργότερα στο «Σταυρό του Νότου», αξεπέραστες, καταγράφηκαν ως εμβληματικές. Συγκινημένος αποχαιρέτησε τον μεγάλο δημιουργό στο στερνό του ταξίδι, με λόγια από καρδιάς:

«Ένας άνθρωπος που επί 43 χρόνια μού χάρισε τη φιλία του, τη γενναιοδωρία του, την ψυχή του τη μεγάλη, ο Θάνος. Τραγουδήσαμε δύο LP τότε, τον “Σταυρό του Νότου” και τη “Μουσική πράξη στον Μπρεχτ”. Ο Θάνος έχει περάσει στην αιωνιότητα. Εγώ τού μιλάω καθημερινά και πιστεύω ότι μ’ ακούει. Να είναι καλά εκεί που είναι, να ξεκουραστεί, γιατί δεν του άξιζε κάτι τέτοιο του Θάνου, να πονάει επί τρία χρόνια και να έχει τέτοια ψυχή και δύναμη και σθένος να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον δύσκολο, τον “ανόητο καρκίνο”, όπως έλεγε. Ο Θάνος για μένα κυλάει στο αίμα μου, δεν θα σταματήσει να κυλάει μέχρι να τελειώσω τη ζωή μου»

“Μα ούτε στιγμή δεν ελησμόνησες τα λόγια
που σου ‘πανε μια κούφια ώρα στην Αθήνα…”

Πηγή: http://www.katiousa.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση