Δίκη Τοπαλούδη: «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής» λέει ο 23χρονος

Δίκη Τοπαλούδη: «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής» λέει ο 23χρονος

Σε παραλήρημα βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση κι ενώ η έδρα ήταν άδεια, ξεκίνησε έναν μονόλογο, λέγοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς.

Απευθυνόμενος σε απόντες δικαστές, ο 23χρονος ζητούσε αποδείξεις για όσα του καταλογίζουν, ενώ ειδικά στην εισαγγελέα, κοιτώντας την καρέκλα της στην Έδρα, είπε: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Συνεχίζοντας την παράστασή του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του, λέγοντας του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε». Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του και δέχτηκε κι αυτή επίθεση: «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στη θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω.

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Η στάση του κατηγορουμένου, που ενόσω ήταν άδεια η Έδρα έλεγε ότι δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του και ότι «δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι», δεν άλλαξε όταν το δικαστήριο τον ρώτησε αν επιθυμεί να ανακαλέσει την εντολή του προς τον κ. Μαντά. Ο 23χρονος απάντησε πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπείται από τον μέχρι τώρα συνήγορο του και έτσι το δικαστήριο όρισε δύο νέους δικηγόρους και διέκοψε την συνεδρίαση για δύο ώρες. Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωσθεί το έγγραφο του γιατρού των φυλακών που περιγράφει την ψυχική κατάσταση του 23χρονου με τον πρόεδρο να λέει:

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος.

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα ακούμε…

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο  23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα». Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος βιώνει αυτή τη συμπεριφορά εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…», απάντησε ο 23χρονος.

«Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε», του είπε η εισαγγελέας.

Κατηγορούμενος: Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Πηγή:https://tvxs.gr

75

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση