Διάθεση των χρημάτων στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Διάθεση των χρημάτων στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Ένας πρώτος απολογισμός των χρημάτων που κατατέθηκαν «αντί στεφάνων» στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου έγινε από την Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου είχε ζητήσει να κατατεθούν χρήματα στη μνήμη του στην Κίνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν σε όφελος των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας.

Με ανάρτηση σήμερα στη σελίδα της Κίνησης αναφέρονται τα παρακάτω:

«Τούτες, τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού, που είναι δυο φορές πιο δύσκολες για τους σχεδόν 20.000 ανθρώπους που ζουν στη Μόρια, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο τόπο έπιασαν τα χρήματα που διέθεσε η οικογένεια του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου. Αυτά που αντί στεφάνων στη μνήμη του και μέσω της Συνύπαρξης βοηθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα».
Και συνεχίζει η ανάρτηση αναφέροντας τα παρακάτω:

«Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, μέχρι τώρα, εξοπλίστηκαν οι Πτέρυγες Ανηλίκων με τρία πλυντήρια ρούχων, δυο στεγνωτήρια, ένα ψυγείο, ένα ηλιακό θερμοσίφωνα, ένα μεγάλο βραστήρα, κουβέρτες, εσώρουχα, φάρμακα και άλλα. Βρίσκεται δε σε εξέλιξη ένα καθημερινό σχεδόν πρόγραμμα ενίσχυσης του φαγητού με σάντουιτς και φρούτα».

Και η ανάρτηση καταλήγει: «Όταν ολοκληρωθεί η διάθεση της δωρεάς, θα δοθεί αναλυτικός απολογισμός».

Πηγή: https://www.stonisi.gr

100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση