Ειδήσεις στα ψιλά για συνειδήσεις στα χοντρά

Ειδήσεις στα ψιλά για συνειδήσεις στα χοντρά

Μία σοβαρή είδηση πέρασε σχεδόν αδιάφορη αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ (το παραθέτω στα σχόλια) του ΑΝΤ1 2 Ελληνίδες έφυγαν από τη Γουατεμάλα και πέρασαν παράνομα στο Μεξικό αφού χρημάτισαν αξιωματούχους, βγάζοντας πλαστά έγραφα και ξεφεύγοντας από αστυνομικό έλεγχο ώστε να πάρουν αεροπλάνο για Ευρώπη.

Πως το λέμε αυτό; Πάντως το κανάλι το ονόμασε «κινηματογραφικό τρόπο». Ούτε λάθρο- ούτε κάτι άλλο. Ευτυχώς για αυτές δεν υπήρχαν περήφανοι Μεξικανοί με όπλα στα σύνορα να φωνάζουν το Ακαπούλκο δεν θα πέσει!! Οι ίδιες με στόρυ στο κινητό τους περήφανες μας ενημέρωναν ότι αγόρασαν και ακριβά εισητήρια για να γυρίσουν πίσω. Δεν τις κατηγορεί φυσικά κανείς. Ομως όλα αυτά για να ξεφύγουν από μία ασθένεια με θνησιμότητα που κυμαίνεται μεταξύ 0,6-8%. Οχι από μία δικτατορία, 7 ξένους στρατούς (αν ξεχνάω κανέναν να με συμπαθάτε) και τουλάχιστον 15 οργανώσεις τζιχαντιστών ανάμεσα στις οποίες το Ισλαμικό Κράτος που κόβει κεφάλια και πουλάει ανθρώπους για σκλάβους.

Μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο αν έστω και λίγο δεν έχεις νιώσει τον κίνδυνο που έχει νιώσει αυτός για τη ζωή του.

Πάνος Λογοθέτης

286

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση