Έξι τραυματίες σε συγκέντρωση ακροδεξιών στη Μυτιλήνη

Έξι τραυματίες σε συγκέντρωση ακροδεξιών στη Μυτιλήνη

Ηλικιωμένος που οδηγούσε αυτοκίνητο, διερχόμενος από το σημείο της συγκέντρωσης κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού, ανάμεσα τους και ο οδηγός του οχήματος. 

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, όταν οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι της Μυτιλήνης, εκμεταλλευόμενοι την πυρκαγιά που έκαιγε από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα βουνά πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ και προς Αφάλωνα αλλά και το κλίμα με τη Τουρκία, κάλεσαν σε μια ακόμα ρατσιστική συγκέντρωση υποστηρίζοντας ότι υπεύθυνοι για τη φωτιά ήταν οι πρόσφυγες καθώς και Τούρκοι!

Στόχος τους ακόμα μια νύχτα βίας και ανομίας, αφού ακόμα και λίγο πριν το συμβάν, είχαν ξεκινήσει να ελέγχουν αυτοκίνητα και να επιτίθενται σε οχήματα ΜΚΟ.

Παράλληλα άλλοι σχημάτισαν ομάδες πολιτοφυλακής και με το πρόσχημα της πυροφύλαξης κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς Μόρια, αναζητώντας πρόσφυγες.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

311

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση