Πρωτοφανής συμπεριφορά ιερέα κατά πιστής που φορούσε μάσκα σε εκκλησία

Πρωτοφανής συμπεριφορά ιερέα κατά πιστής που φορούσε μάσκα σε εκκλησία

Τι κι αν έχουμε ήδη συμπληρώσει πέντε μήνες μάχης με τον κορονοϊό; Ορισμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής εκκλησίας επιμένουν να αρνούνται την κατάσταση και να θέτουν τους δικούς τους «κανόνες» σε χώρους λατρείας, θεωρώντας ότι τους ανήκουν εξ ολοκλήρου.
Στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, ιερέας προσέβαλε και επιχείρησε να διώξει από τη λειτουργία 74χρονη πιστή επειδή φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε μέσω Facebook η κόρη της ηλικιωμένης, ο ιερομόναχος μόλις αντίκρισε την 74χρονη με μάσκα της είπε «δεν θέλω καρναβάλι μέσα στην εκκλησία μου».

Αρχικά, η πιστή αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον ναό, παρά τις… παραινέσεις, όμως αναγκάστηκε να φύγει. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αίσθηση προκάλεσε η στάση αρκετών πιστών, οι οποίοι πήραν το μέρος του ιερέα.

Η κόρη της 74χρονος, με ανάρτησή της στο facebook, σχολιάζει χαρακτηριστικά «οι οίκος του Θεού είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σας τον δικό σας δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν. Μόνο τροπή και θλίψη. Μεσαίωνας».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μονή έχει αποσχιστεί εδώ και καιρό Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

325

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση