Φωτορεπόρτερ στην Αντίπαρο καταγγέλλουν ότι προσήχθησαν με εντολή Μητσοτάκη

Φωτορεπόρτερ στην Αντίπαρο καταγγέλλουν ότι προσήχθησαν με εντολή Μητσοτάκη

Δύο διαπιστευμένοι φωτορεπόρτερ οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν επί ένα πεντάωρο την Περασμένη Κυριακή στο αστυνομικό τμήμα της Αντίπαρου μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ένας από αυτούς, πλησίασαν το μέρος όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Αρχοντάκης, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και κάτοχος δημοσιογραφικής ταυτότητας της Ένωσης, ο οποίος εργάζεται ως φωτορεπόρτερ στο νησί εδώ και χρόνια, είχε πληροφορίες εδώ και μέρες ότι ο πρωθυπουργός θα έρχονταν στο νησί φιλοξενούμενος γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μαγαζιού στην παραλία Απάντημα, το οποίο αν και ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού άνοιξε για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Όταν ο ίδιος προσέγγισε τη συγκεκριμένη παραλία τον πλησίασαν άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και παρά το γεγονός ότι τους έδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα όχι μόνο του απαγόρευσαν να τραβήξει φωτογραφίες αλλά του είπαν ότι θα τον προσαγάγουν στο τμήμα. Όπως ήταν φυσικό ο ίδιος αντέδρασε λέγοντάς τους ότι αν δεν θέλουν να τραβήξει φωτογραφίες δεν θα το κάνει αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω στιχομυθίας ήρθε και δεύτερος φωτορεπόρτερ στον οποία είπαν ακριβώς τα ίδια.

Κατά την καταγγελία του φωτογράφου στην εφημερίδα, όταν και οι δύο διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας τουλάχιστον ας ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης ο επικεφαλής της φρουράς του πρωθυπουργού συναίνεσε πηγαίνοντας προφανώς να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη. Επιστρέφοντας λίγα λεπτά μετά ενημέρωσε τους δύο φωτορεπόρτερ ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνει προσαγωγή.

Έτσι οι δύο άνδρες όχι μόνο οδηγήθηκαν στις 13:45 στο τμήμα Αντιπάρου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι πεντέμιση ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 19:15 μόλις απογειώθηκαν τα δύο ελικόπτερα (ένα στρατιωτικό σούπερ πούμα κι ένα πολιτικό) τα οποία μετέφεραν την πρωθυπουργική αποστολή και το συνοδευτικό Σινούκ που βρισκόταν στην Πάρο.

Μάλιστα, όπως είπε στο Documento ο κ. Αρχοντάκης οι αστυνομικοί έψαξαν τόσο τις κάμερές τους όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πηγή: thepressproject.gr

625

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση