Δικάζονται για το πογκρόμ στο Τυμπάκι – Μεταξύ τους και ο δημοτικός σύμβουλος

Δικάζονται για το πογκρόμ στο Τυμπάκι – Μεταξύ τους και ο δημοτικός σύμβουλος

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου δικάζονται σήμερα οι πέντε από τους 17 συλληφθέντες στα επεισόδια εις βάρος μεταναστών που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Τυμπάκι.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος της Ιεράπετρας Αλέξανδρος Μουζουράκης, ο οποίος συνελήφθη και δικάζεται για διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ίδιος είχε ανακοινώσει λίγες μέρες πριν την επίθεση την φιλική του σχέση και τις κοινές του θέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη αναρτώντας μάλιστα και κοινή τους φωτογραφία. 

Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που δικάζονται σήμερα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, από δράστες που τέλεσαν βιαιοπραγίες κατά τη διατάραξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συγκέντρωση μίσους που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι υπήρξαν δημόσια μηνύματα εναντίον των μεταναστών ενώ αργότερα ακολούθησε πογκρόμ τόσο στα σπίτια των ίδιων των εργατών γης (με τρεις τραυματισμούς) όσο και στους αυτοσχέδιους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων που λειτουργούν στην περιοχή.

Ακόμα έξι συλληφθέντες έχουν δικαστεί ήδη στο αυτόφωρο και τους έχουν επιβληθεί ποινές για παράνομη οπλοφορία (μαχαίρια και ρόπαλα).

Πηγή: https://www.efsyn.gr

182

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση