Κουφοντίνας: Τι δήλωσε η Κούρτοβικ στη Λαμία αφού δήλωσε αναρμόδια η Εισαγγελέας (video)

Κουφοντίνας: Τι δήλωσε η Κούρτοβικ στη Λαμία αφού δήλωσε αναρμόδια η Εισαγγελέας (video)

Η Ιωάννα Κούρτοβικ αφού κατέθεσε αίτηση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών στη Λαμία, εν συνεχεία τόνισε ότι αυτό που επιθυμεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η εφαρμογή του νόμου.

Για μία ακόμη φορά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ τόνισε ότι το μόνο που ζητάει ο εντολέας της είναι να εφαρμοστεί ο νόμος ενώ αποκάλυψε ότι η Εισαγγελέας Λαμίας δήλωσε αναρμόδια για τα περισσότερα από τα ζητήματα που της έθιξε.

«Καταθέσαμε αίτηση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, το οποίο λειτουργεί ως δικαστήριο εκτελέσεων ποινών, για να ερευνήσει τη νομιμότητα των πράξεων με τις οποίες μετήχθη στον Δομοκό ο Δημήτρης Κουφοντίνας και να κρίνει επί της εγκυρότητας ή της ακυρότητάς τους – που κατ΄εμάς είναι άκυρες γιατί δεν τηρούν ούτε τα τυπικά ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά κριτήρια νομιμότητας» δήλωσε αρχικά η κ. Κούρτοβικ.

»Και καταθέσαμε και μια αίτηση αναβολής έκτισης της ποινής, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί η κράτηση όχι γιατί θα γυρίσει σπίτι του, δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του, αλλά γιατί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα στο νοσοκομείο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του. Και αυτό το μήνα καλό θα ήταν να μην υπάρχει αστυνομική δύναμη μέσα και έξω από τον θάλαμο της εντατικής, γιατί όπως ξέρετε και μέσα στο θάλαμο της εν τατικής, υπάρχουν ένστολοι με όλον τον εξοπλισμό τους».

Σε ερώτηση «εάν θα ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, θα σταματήσει την απεργία πείνας ο Δημ. Κουφοτντίνας», η Γ. Κούρτοβικ απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό, θα ήτανε μία δυνατότητα. Η κ. Εισαγγελέας βρήκε ότι είναι αναρμόδιο το δικαστήριο και η ίδια, κατ’ αρχήν, για το πλείστο αυτών των αιτημάτων, αλλά εν πάσει περιπτώσει θα το εισάγει στο συμβούλιο».

«Το αίτημά μας είναι», σημείωσε η Γ. Κούρτοβικ, «να κριθεί η νομιμότητα των πράξεων εκείνων που παρά τω νόμω έφεραν τον Κουφοντίνα στον Δομοκό αντί για τον Κορυδαλλό, και να εφαρμοστεί ο νόμος. Το αίτημά μας είναι σταθερά αυτό. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι αρμόδια γι’ αυτό είναι τα διοικητικά δικαστήρια, πλην όμως το ΣτΕ, στο οποίο επίσης απευθυνθήκαμε δήλωσε αναρμόδιο για το θέμα».

«Όλη η δικαιοσύνη δηλώνει αναρμόδια, περισσότερο ή λιγότερο…» επισήμανε καταληκτικά με έμφαση η Γ. Κούρτοβικ.

Πηγή: news247.gr

 

468

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση