Με καθυστέρηση διατάχθηκε τελικά έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Με καθυστέρηση διατάχθηκε τελικά έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Έρευνα στο σπίτι, στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Λιγνάδη που βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή διέταξε τελικά σήμερα η ανακρίτρια της υπόθεσης. Άμεσα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, κοινοποίησε στην ανακρίτρια έγγραφα με τα οποία ζητά την αναβολή της διενέργειας της έρευνας, καθώς κατά τα λεγόμενα του είναι αδύνατον να παραστεί ο ίδιος και ο εντολέας του σε αυτές.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων παρήγγειλε έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη που βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας, με δελτίο Τύπο, στο οποίο υποστηρίζει ότι τη στιγμή που επισκεπτόταν τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης, τους γνωστοποιήθηκαν από την 19η τακτική ανακρίτρια «τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του».

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την εντολή της ανακρίτριας, κοινοποίησε στην ίδια δύο έγγραφα. Με το πρώτο ζητάει την αναβολή της διενέργειας και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι αδύνατον να παραστεί ο ίδιος και ο εντολέας του σε αυτές ενώ με το δεύτερο ζητεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά του για  διενέργεια αυτοψίας και κατ΄αντιπαράστασης εξέτασης με τα θύματα.

«Ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα,  για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά» αναφέρεται στο αίτημα-διαμαρτυρία που υπέβαλε ο Αλ. Κούγιας στην δικαστική λειτουργό επισημαίνοντας επιπλέον ότι:

«Παρατηρώ ότι όποιο αίτημα υποβάλλει ο ουσιαστικά μάρτυρας της υποθέσεως -αφού τον εντολέα του, που κατοικεί στη Σουηδία, ουδέποτε εξετάσατε- δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Βλάχος, το ικανοποιείτε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να συνεννοείστε μαζί μου, ώστε να εκπροσωπήσω σε οιανδήποτε ανακριτική πράξη, που υμείς κρίνετε ότι πρέπει να διεξαχθεί, τον εντολέα μου».

Ο συνήγορος του Λιγνάδη διαμαρτύρεται «διότι, ενώ ο εντολέας μου δι’ εμού και των συνεργατών μου κατέθεσε σ’ εσάς τα νόμιμα αιτήματα … και, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή σας (…)».

Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος του εντολέα του, ο κ. Κούγιας ζητά από την ανακρίτρια «όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων (…)» αλλά και την αναβολή των ελέγχων που διέταξε η ανακρίτρια, επικαλούμενος αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του, σε χρόνο που θα ορίσει η δικαστική λειτουργός «κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου… διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας».

Πηγή: thepressproject.gr
7

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση