Ούτε στη χούντα δε γίνονταν αυτά! – Όρθιοι οι υπάλληλοι του “Μασούτη” σε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Ούτε στη χούντα δε γίνονταν αυτά! – Όρθιοι οι υπάλληλοι του “Μασούτη” σε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Είναι αναντίρρητο πως Κολοκοτρώνης και Μιαούλης νιώθουν βαθιά συγκινημένοι που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ανάμεσα σε πάγκους τυριών και κασεριών και πλαστικά σημαιάκια, με τους υπαλλήλους σούζα, όπως ακριβώς τους θέλουν τα αφεντικά τους.

Δεν είναι σκηνή από την νέα ταινία του Λάνθιμου, ούτε πρόκειται για στιγμιότυπο από την Τουρκία του Ερντογάν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Μασούτης” επέλεξε να συμμετάσχει στο εθνοκίτς πανηγύρι των ημερών Το βίντεο, όπως ανέβηκε από το alterthess.gr, ξεκινάει με πλάνο από πάγκους με ελληνικές σημαίες πάνω σε βουνά από μπακλαβάδες και χαλβάδες, γιατί τι πιο ταιριαστό στην επέτειο από τα οθωμανικής προέλευσης γλυκίσματα, ενώ μια γυναικεία φωνή στα μεγάφωνα αναγγέλλει πως: “200 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του έθνους μας. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, ακολουθεί ο εθνικός ύμνος”. Στη συνέχεια, διακρίνονται οι υπάλληλοι όρθιοι, ενώ οι αντιδράσεις των πελατών είναι μοιρασμένες, με κάποιους να στέκονται ακίνητοι, κυρίως όσους ήταν ήδη στο ταμείο και άλλους να συνεχίζουν κανονικά τις αγορές τους, αποκαλύπτοντας πόσο μιαροί ανθέλληνες είναι.

Είναι αναντίρρητο πως Κολοκοτρώνης και Μιαούλης νιώθουν βαθιά συγκινημένοι που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ανάμεσα σε πάγκους τυριών και κασεριών και πλαστικά σημαιάκια, με τους υπαλλήλους σούζα, όπως ακριβώς τους θέλουν τα αφεντικά τους. Τα οποία δε χάνουν ευκαιρία, παρά τις αντικειμενικά περιορισμένες δυνατότητες της πανδημίας, να επιβάλουν “εθνική ομοψυχία” με τέτοιου είδους αδιανόητα χάπενινγκ. Το τι σημεία και τέρατα θα είχαμε δει χωρίς καραντίνα μόνο η πιο αρρωστημένη φαντασία θα μπορούσε να τα σκεφτεί, τουλάχιστον οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ταγοί του τόπου φροντίζουν να μας δώσουν μια καλή γεύση για του τι είναι ικανοί.

 

 

Πηγή: katiousa.gr

1.472

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση