Νέο Ηράκλειο: Κατηγορούμενος για 4 πλημμελήματα ο 30χρονος φασίστας

Νέο Ηράκλειο: Κατηγορούμενος για 4 πλημμελήματα ο 30χρονος φασίστας

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης (05/10) ο 30χρονος ναζιστής που συνελήφθη για την επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα.

Ο 30χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην απρόκλητη επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική είναι πλέον κατηγορούμενος για:

  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Οπλοκατοχή

Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και την Τρίτη (05/10) θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Παράλληλα η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 30χρονου, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μία συμπλοκή» καθώς βρέθηκε «όλως τυχαίως» στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου και ενεπλάκη «επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών (…)».

Ο συνήγορος ήταν απόλυτος πως όσα αναφέρονται περί «τάγματος εφόδου δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση (…)».


► Ο συλληφθείς έχει παρελθόν στη Χρυσή Αυγή ενώ σχετικά πρόσφατες εικόνες τον εμφανίζουν να είναι κοντά στην φασιστική ομάδας ProPatria.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση