«Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11 μου χρόνια»

«Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11 μου χρόνια»

Για την κακοποίηση που δέχθηκε από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών μίλησε η 52χρονη μαραθωνοδρόμος και συγγραφέας Μαρία Πολύζου, με αφορμή το βιβλίο της «Μην τα παρατάς».

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος ήταν βίαιος και αλκοολικός.

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Πολύζου, προτρέποντας τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν χωρίς φόβο.

Επίσης, η Μαρία Πολύζου πάλεψε και με τον καρκίνο, χωρίς να σταματήσει ούτε σε αυτό το εμπόδιο.

«Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτριας, αλλά γενικότερα. Από τη στιγμή που άρχισα να λέω και να ξαναλέω μέσα μου “δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή”, άρχισα να ελευθερώνομαι από όλα τα ανθρώπινα δεσμά», τονίζιε η ίδια.

Σημειώνεται ότι η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα.

Δείτε το video εδώ

Πηγή: efsyn.gr

86

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση