H κατεδάφιση της προσφυγικής πολυκατοικίας επί της οδού Μαινεμένης 62-66

H κατεδάφιση της προσφυγικής πολυκατοικίας επί της οδού Μαινεμένης 62-66

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.
Προ ημερών πληροφορήθηκα ότι κατεδαφίστηκε ο όροφος της προσφυγικής πολυκατοικίας επί της οδού ΜΑΙΝΕΜΕΝΗΣ 62-66, έναντι ΚΕΠ. Ένοιωσα ένα σφίξιμο μέσα μου.

Από την ΣΑΛΑΜΙΝΑ που διαμένω λόγω κορωνοϊού, πήγα να δω το θέαμα από κοντά. Το ένα από τα κατεδαφισθέντα διαμερίσματα είναι το πατρικό μου. Η συγκίνησή μου ήταν έντονη. Στο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν σαν σαλόνι και κρεββατοκάμαρα, γεννήθηκα. Σε αυτό το σπίτι μεγάλωσα. Σε αυτό το σπίτι γίνονταν τα μεγάλα γλέντια, που η αξέχαστη μάννα μου η ΕΛΕΝΑΡΑ η ΣΜΥΡΝΙΑ, από το ΚΟΡΔΕΛΙΟ, έβαζε όλη την μαεστρία της στους μεζέδες για τους καλεσμένους μας. Από αυτό το σπίτι βγήκα γαμπρός. Παλαιότερα αυτό το σπίτι γνώρισε και μεγάλες πίκρες. Εδώ συλλάβανε τον θείο μου τον ΣΤΑΥΡΟ και τον έστειλαν εξορία. Εδώ έρχονταν κάθε τρεις και λίγο ο Δρυμιλής και τα τσιράκια του και ενοχλούσαν την γιαγιά μου και την πίεζαν να πείσει τον γιο της να υπογράψει. Εδώ, μετά την επιστροφή του από την ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ( δεν είχε υπογράψει) συνέχεια έρχονταν και τον καλούσαν «δι υπόθεσίν» του στο Αστυνομικό Τμήμα. Πολύ καλά θυμάμαι μικρό παιδάκι αυτό το σκηνικό με τον αστυφύλακα, που μου είχε δημιουργήσει φοβία. Αυτό το σπίτι το 1947 ήτανε γιάφκα που χρησιμοποιούσαν οι σύντροφοι. Η μάννα μου έγκυος σε εμένα και η αγαπημένη της φίλη ΣΤΕΛΛΑ, θεία ΣΤΕΛΛΑ την έλεγα, μητέρα της αγαπημένης παιδικής μου φίλης ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ και αυτή έγκυος, οργάνωναν τις μυστικές συναντήσεις. Τέλη του 1947, σταμάτησε η λειτουργία της γιάφκας λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης και των δύο.
Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, ένας κόμπος στο λαιμό μου με πνίγει. Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά αδυνατώ.
Νοιώθω ικανοποίηση που τελικά, σύμφωνα με δήλωση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ότι η πολυκατοικία θα αναπαλαιωθεί και θα δημιουργηθεί ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση