Δώδεκα πρόσφυγες σε εκκλησία στα Καρδάμυλα της Χίου

Δώδεκα πρόσφυγες σε εκκλησία στα Καρδάμυλα της Χίου

Σε νέα άφιξη αποδίδει η αστυνομία την παρουσία των έντεκα προσφύγων (σύμφωνα με τους κατοίκους 12) στα Καρδάμυλα της Χίου και ειδικότερα στο προαύλιο της εκκλησίας της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από κατοίκους που ενημέρωσαν την «Εφ.Συν.».

«Οι πρόσφυγες πρόκειται να μεταφερθούν άμεσα στη δομή καραντίνας και να ακολουθηθεί η συνήθης διοικητική διαδικασία» δηλώνουν αρμοδίως από την Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και απαντώντας στις ανησυχίες κατοίκων του χωριού που έβλεπαν τους πρόσφυγες εκεί από νωρίς χωρίς κανείς να γνωρίζει για την ύπαρξή τους.

Ωστόσο άλλοι κάτοικοι της Χίου, νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έκαναν λόγο για κλούβα της αστυνομίας που κινούνταν από την πόλη με κατεύθυνση βόρεια του νησιού, με επιβάτες άγνωστο αριθμό Αφρικανών.

Αυτό είχε αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση ως προς το αν αυτοί στην εκκλησία των Καρδαμύλων ταυτίζονται με τους επιβάτες στο αστυνομικό όχημα, η τύχη των οποίων αγνοείται, αφού η συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, με δεδομένο ότι τόσο η δομή καραντίνας όσο και το ΚΥΤ βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση και συγκεκριμένα νότια της πόλης.

Τελικά πάντως διευκρινίστηκε ότι αυτοί στο προαύλιο δεν κρατούνταν από αστυνομικούς.

Πηγή: efsyn.gr

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση