Δεν έχει τέλος η περιπέτεια με τον τραυματία φοιτητή

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια με τον τραυματία φοιτητή

Aπό το ρεπορτάζ της efsyn.gr

Η απαραίτητη επέμβαση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης μαγνητικού τομογράφου. ● Κάποιοι προσπαθούν να εξωραΐσουν την ακηδία που βιώνουν οι φοιτητές, λέει διδάσκων στη Νομική. ● Την ίδια στιγμή, όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ γίνονται… διαδικτυακά και έτσι θα γίνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τουλάχιστον.

Πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και αίθουσες, νοσοκομεία χωρίς μαγνητικό τομογράφο! Εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης συνθήκης, ο Γιώργος, ο φοιτητής της Νομικής του ΑΠΘ που είχε το δραματικό ατύχημα πριν από μία εβδομάδα, παραμένει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου χωρίς να έχει χειρουργηθεί. Την ίδια στιγμή, όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ γίνονται… διαδικτυακά και έτσι θα γίνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, τουλάχιστον.

Η περιπέτεια του φοιτητή, φυσικά και της οικογένειάς του, μοιάζει να μην έχει τέλος. Χθες είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως αναβλήθηκε διότι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου… δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος! Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος τομογράφος είχε εδώ και πολύ καιρό προβλήματα και ότι είχε αποφασιστεί να μην επιδιορθωθεί αλλά να αντικατασταθεί –η αντικατάσταση θα γίνει μέχρι τέλος Δεκέμβρη!– το ερώτημα είναι πώς και γιατί το «Παπανικολάου» εφημερεύει δεχόμενο πολυτραυματίες, όπως ο φοιτητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο φοιτητής σχεδιάζεται να μεταφερθεί σήμερα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την τομογραφία προκειμένου στη συνέχεια να χειρουργηθεί.

Το μικρό όνομα του φοιτητή το πληροφορηθήκαμε από τη συγκινητική ανάρτηση ενός διδάσκοντα, του Τάσου Παυλόπουλου, που έστειλε μήνυμα στον τραυματία «Γιώργο, δεν είσαι μόνος». Από την ανάρτηση αυτή μάθαμε επίσης ότι ο Γιώργος είχε χάσει τον πατέρα του από κορονοϊό ενώ βρισκόταν στην περίοδο των εξετάσεων και ότι είναι εξαιρετικός φοιτητής, αφού είχε παραδώσει «ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Αριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής».

Ας σημειωθεί και τονιστεί ότι ο κ. Παυλόπουλος παρατηρούσε παραλλήλως πως ο Γιώργος «είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές». Κι ακόμη, πως «η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος! Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης».

Οι πληροφορίες αυτές δεν διαψεύδονται δυστυχώς από πουθενά. Σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο δεν θα γράψουμε τίποτα. Ομως σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Νομική, σημειώνουμε ότι μόλις μια εβδομάδα πριν από το ατύχημα ο Σύλλογος των Φοιτητών της Νομικής με ανακοίνωσή του προειδοποιούσε για πιθανές συνέπειες λόγω των απαράδεκτων συνθηκών τις ώρες της διδασκαλίας. Μετά λοιπόν τη διήμερη κατάληψη από φοιτητές στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τι έκανε η κοσμητεία της σχολής; Την έκλεισε μέχρι τέλος του μήνα και μέχρι τότε τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, δηλαδή διαδικτυακά, όπως την περίοδο της καραντίνας. Και ως λύση προτάθηκε να γίνονται κάποια μαθήματα σε αμφιθέατρο της Θεολογικής που είναι μεγαλύτερο…

● Χθες φοιτητικοί σύλλογοι έστησαν στην είσοδο της Πρυτανείας σκηνές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια και το κόστος των σπουδών τους, όπως έγραφε το πανό τους, «Σίτιση, στέγαση και δωρεάν σπουδές». Και μόνο άγνωστο δεν είναι δυστυχώς ότι υπάρχουν φοιτητές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους διότι δεν μπορούν να πληρώσουν νοίκι και έξοδα. Παράλληλα, οι φοιτητικές εστίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αφού ακόμη κι αν πληρούν τα κριτήρια δεν βρίσκουν δωμάτιο σε αυτές.

121

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση