Παρουσίαση ημερολογίου 2023 Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Παρουσίαση ημερολογίου 2023 Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Οι επαναπροωθήσεις των προσφυγ(ισσ)ων έχουν γίνει καθημερινή πρακτική με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότεροι νεκροί. Ακόμη κι όταν πρόσφυγες καταφέρουν να φτάσουν στο Ιόνιο πέλαγος(!), τους επιστρέφουν σε τουρκικά ύδατα. Παράλληλα στην ενδοχώρα ρόμποκοπ πηγαίνουν στο στρατόπεδο του Ελαιώνα και ξεσπιτώνουν μικρά παιδιά, ενώ γύρω από τα στρατόπεδα έχουν υψωθεί τείχη και έχουν μπει πόρτες ασφαλείας.
Αυτό το υπόβαθρο αποκλεισμού και στιγματισμού αξιοποιούν οι φασίστες για να σπείρουν ρατσιστικό μίσος και να οργανώνουν επιθέσεις.
Απέναντι σε όλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι στηρίζουν αντιρατσιστικά φεστιβάλ, συμμετέχουν σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, εμπλέκονται σε δράσεις αλληλεγγύης.

Για αυτά σας καλούμε να συζητήσουμε, με αφορμή την παρουσίαση του Ημερολογίου 2023 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
Ομιλητές/τριες:
Μάριος Λώλος φωτορεπόρτερ
Νάγια Κοκμοτού εκπαιδευτικός από την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»
Στέλιος Φαζάκης Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»
Θα ακολουθήσει μουσική με ποτό!
Το ΚΣΜ συμμετέχει ενεργά στην αλληλεγγύη (με την δωρεάν εκμάθηση ελληνικών, με τη συμβολή του στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κλπ), αλλά αποτελεί και κομμάτι του αντιρατσιστικού – αντιφασιστικού κινήματος. Το ημερολόγιo του ΚΣΜ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιµο δώρο για τις γιορτές, που ταυτόχρονα εξασφαλίζει αρκετά από τα έξοδα του Σχολείου για την επόµενη χρονιά.
Φέτος στο εξώφυλλο παίρνουμε μια γεύση από τον όμορφο και ζωντανό χώρο του σχολείου, τους μαθητές και τις μαθήτριες του. Για άλλο ένα χρόνο, στιγμές από την καθημερινή ζωή των μεταναστών και των προσφύγων καθώς και στιγμιότυπα αλληλεγγύης αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που συγκινούν και εμπνέουν. Τις πίσω σελίδες του ημερολογίου κοσμούν Graffiti από όλο τον κόσμο , καθένα από αυτά με τη δική του ιστορία!
Το ηµερολόγιο στοιχίζει 4 ευρώ και διατίθεται από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (Γιατράκου 22 στο Μεταξουργείο) τις Κυριακές (9 π.μ. έως 9 μ.μ.). Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο 6974486368 ή στη σελίδα του σχολείου στο fb: https://www.facebook.com/kyriakatikosxoleiometanaston
53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση