Ενώ δολοφονούσαν τον Φύσσα, οι αστυνομικοί έπαιρναν εντολή να μην εμπλακούν…

Ενώ δολοφονούσαν τον Φύσσα, οι αστυνομικοί έπαιρναν εντολή να μην εμπλακούν…

1Στο απόσπασμα των συνομιλιών μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο της “δραστηριότητας” της Χ.Α. που οδήγησε στη δολοφονία Φύσσα και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται καθαρά ο παθητικός ρόλος που κράτησε η αστυνομία στο περιστατικό.  Παρότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο ενημερώνουν ότι υπάρχουν  “σιδερομπουνιές” (sic) και ρόπαλα, ο εκφωνητής τους λέει να παραμείνουν σε απόσταση για να “δίνουν εικόνα” (!) και δεν στέλνει ενισχύσεις όπως του ζητούν. Οι αστυνομικοί λένε ότι η ενημέρωσή τους προέρχεται από τους χρυσαυγίτες, που μιλάνε για διαμάχη με άτομα του “γνωστού χώρου”. Ο εκφωνητής, ύστερα από την αναφορά του μαχαιρώματος, ενδιαφέρεται να μάθει αν το θύμα είανι αλλοδαπός ή ημεδαπός και η εντολή είναι να συλλαμβάνονται τα άτομα που δέχονται την επίθεση, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, και όχι οι είκοσι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες. Να σημειώσουμε ότι αποσπάσματα των ηχητικών κατά την κρίσιμη ώρα πριν και μετά τη δολοφονία έχουν διαγραφεί.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτές τις συνομιλίες είναι πολλά, αλλά παραδόξως κανένα δεν μας προκαλεί έκπληξη. Το πρώτο – και σημαντικότερο – είναι ότι ο Παύλος Φύσσας θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα ζωντανός αν είχαν σταλεί εγκαίρως ενισχύσεις και είχε υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας. Το δεύτερο είναι ότι η αστυνομία ήξερε εξαρχής την εμπλοκή της Χ.Α. στο περιστατικό, παρότι τις πρώτες ώρες οι τίτλοι στα Μ.Μ.Ε. ήταν “Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο”, και η δικαιολογία τους μετά ήταν ότι μετέδιδαν ό,τι πληροφορία είχαν από την αστυνομία. Οι τραμπουκισμοί 20 χρυσαυγιτών σε άτομα του “γνωστού χώρου” δεν αποτελούν για το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ λόγο να παρέμβουν. Και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρόθεση να συλληφθούν οι εμπλεκόμενοι, μάλλον προσπάθεια κουκουλώματος διακρίνεται. Τέλος, προφανώς έχει διαφορετική βαρύτητα η δολοφονία ανάλογα με την εθνικότητα του θύματος, αλλιώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο εκφωνητής ζητάει πριν απ’ όλα να μάθει αν το θύμα είναι αλλοδαπός.

Εκτός από τα γνωστά παπαγαλάκια, κανένας άλλος δεν έπεσε από τα σύννεφα. Η ανοχή της αστυνομίας απέναντι στην εγκληματική δράση της Χ.Α. είναι γνωστή. Στην έρευνα που διατάχθηκε για διερεύνηση της σχέσης Χ.Α. – αστυνομίας ύστερα από τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε τη δολοφονία Φύσσα και τις μαρτυρίες χρυσαυγιτών που αποδείκνυαν ότι η σχέση αυτή είναι υπαρκτή και εκτεταμένη, ελέγθηκαν μόλις 319 αστυνομικοί και προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τους 15. Επομένως δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι νεοναζιστικοί θύλακες μέσα στην αστυνομία έχουν εκλείψει, ούτε ότι γίνεται καμία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Για μια ακόμη φορά, γίνεται σαφές ότι ο ναζισμός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί με θεσμικό τρόπο και δια της δικαστικής οδού. Η μόνη απάντηση στους νεοναζί είναι το οργανωμένο και δυνατό αντιφασιστικό κίνημα.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

Ακολουθεί το απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Πλήρωμα 1: “Αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να’ ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής, όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα”.

Πλήρωμα 2: Συγκλίνει και το Πέραμα

Πλήρωμα 1: Κέντρο να γνωρίζετε, απ’ ό,τι διακρίνουμε υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα

Εκφωνητής: Στο σημείο είστε… (ακατάληπτο)

Πλήρωμα: Υπάρχει μια ένταση στο κέντρο (ακατάληπτο) και μια ομάδα ακόμη. Να προσέλθει η Δραπετσώνα. Να προσέλθει κάποια ομ (ακατάληπτο)

Εκφωνητής: Παραμείνετε σε απόσταση να μας δίνετε εικόνα. Θα προσέλθουν και έτερες εικόνες.

 

Πλήρωμα: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα να κυνηγάνε… της ΧΑ κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε να τους πιάσουν.

Πλήρωμα 1: Να συγκλίνει η Νίκαια;

Πλήρωμα 2: Και το Πέραμα μι (ακατάληπτο)

Πλήρωμα: Κέντρο ήδη είμαστε επί της Κεφαλληνίας και έστριψαν αριστερά στην Τσαλδάρη επί της Λαμπράκη, δεν τους βλέπουμε τώρα, θα προσεγγίσουμε

Εκφωνητής: Για τις Ομάδες που συγκλίνουνε, 410 Πέραμα ό,τι άτομο βλέπουμε να τρέπεται σε φυγή λαχανιασμένο μας ενημερώνετε. Το δεσμεύουμε μέχρι να ενημερ (ακατάληπτο)

 

Πλήρωμα: Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει.. είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός.

Εκφωνητής: 481, ένα άτομο τραυματί… μαχαιρωμένος. Πού βρίσκεται το άτομο και αν είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός.

Πλήρωμα: Κέντρο είμαστε Τσαλδάρη, Παναγή Τσαλδάρη 62. Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.

137

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση