Επιχειρήματα υπεράσπισης: δεν υπήρχε μαίανδρος στο δωμάτιο του κατηγορούμενου, μόνο το πουλί της 21ης Απριλίου

Επιχειρήματα υπεράσπισης: δεν υπήρχε μαίανδρος στο δωμάτιο του κατηγορούμενου, μόνο το πουλί της 21ης Απριλίου

xounta_21_aprili_small1Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη των χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν θανάσιμα μαθητή του 3ου ΓΕΛ Φαλήρου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις δυο αστυνομικών που έχουν συμμετάσχει στην έρευνα της υπόθεσης καθώς και με την κατάθεση συμμαθητή του θύματος.

Από την κατάθεση του συμμαθητή βγαίνει το συμπέρασμα ότι η περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης εντάσσεται μάλλον σε ένα πιο γενικό σχέδιο «τρομοκράτησης» οποιασδήποτε φωνής αντιστεκόταν στο φασισμό στο συγκεκριμένο σχολείο που «υλοποιούσε» ο κατηγορούμενος, μιας και ο ίδιος ο μαθητής είχε απειληθεί με μαχαίρι από τον ίδιο τον κατηγορούμενο για τη ζωή του, ενώ παράλληλα του γινόντουσαν ερωτήσεις όπως «αν είναι antifa».

Το ότι πρόκειται περί χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη με δολοφονική πρόθεση είναι πλέον προφανές, και οι προσπάθειες της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να βρει αντιφάσεις στις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και τα επιχειρήματά της όπως το γιατί η εικόνα της 21ης Απριλίου βρέθηκε στην πόρτα του δωματίου του κατηγορούμενου ή το γιατί ο κατηγορούμενος επέλεξε να επιτεθεί πρωί και όχι βράδυ μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η η σημερινή διακοπή της δίκης με αφορμή ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος (ο συνεργός) τη μέρα της επίθεσης ήταν ανήλικος , γεγονός που ήταν ήδη γνωστό από την πρώτη μέρα γνωστοποίησης της υπόθεσης στα ΜΜΕ. Απ’ ότι φαίνεται, οι δυο κατηγορούμενοι θα δικαστούν χωριστά, με τον συνεργό να αντιμετωπίζει πιθανά σημαντικά ελαφρύτερες ποινές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου και θα ξαναείμαστε όλοι και όλες εκεί.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

398

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γράψτε μια απάντηση